Hyppää pääsisältöön

Kaksi suomalaisyhtyettä loppusuoralla kansainvälisen musiikkipalkinnon voittajiksi

Norjalaisen by:Larm-festivaalin yhteydessä helmikuussa jaettavan musiikkipalkinnon saajaksi on ehdolla kaikkiaan kaksitoista albumia, suomalaisista loppusuoralla ovat mukana Pää Kii ja Kerkko Koskinen Kollektiivi.

Pää Kii // Kuva: facebook.com/PaaKii666

Oslossa 13.–16. helmikuuta 2013 järjestettävän by:Larm-festivaalin yhteydessä jaettavan vuoden parhaan pohjoismaisen albumin palkinnon lopullinen ehdokaslista on selvillä. 20 000 euron suuruisesta Nordic Music Prize -palkinnosta kilpailee kaikkiaan kaksitoista albumia. Suomen levyehdokkaista loppusuoralle ovat selvinneet punk-yhtye Pää Kii sekä säveltäjä Kerkko Koskisen luotsaama Kerkko Koskinen Kollektiivi.

Pohjoismainen Nordic Music Prize -komitea luonnehti perusteluissaan Pää Kii -yhtyettä mainioksi esimerkiksi siitä, mitä punk voi genrenä tarkoittaa nykyään. Erityismaininnan saivat yhtyeen debyyttialbumin kesyttämätöntä voimaa uhkuva energia ja bändin taito koukuttavien kappaleiden tekijänä. Kerkko Koskinen Kollektiivin albumia puolestaan kehuttiin monia vaikutteita osuvasti yhdisteleväksi suurieleiseksi ja intohimoiseksi musiikiksi, jossa kuuluu vahvasti suomalaisuus.

Palkintokomitea on muodostanut lopullisen ehdokaslistan kunkin maan musiikkivaikuttajien äänestämien maakohtaisten top 10 -koontien pohjalta.

Loppusuoralla mukana ovat seuraavat albumit:

Pää Kii: Pää Kii

Kerkko Koskinen Kollektiivi: Kerkko Koskinen Kollektiivi

Selvhenter: Frk. B. Fricka (Tanska)

Choir Of Young Believers: Rhine Gold (Tanska)

Susanne Sundfør: The Silicone Veil (Norja)

Tønes: Sån av salve (Norja)

Lindstrøm: Smalhans (Norja)

Neneh Cherry & The Thing: The Cherry Thing (Ruotsi)

First Aid Kit: The Lion's Roar (Ruotsi)

Anna von Hausswolff: Ceremony (Ruotsi)

Ásgeir Trausti: Dýrð í dauðaþögn (Islanti)

Retro Stefson: Retro Stefson (Islanti)