Hyppää pääsisältöön

Makeistehtaalla jouluun valmistautuminen alkaa jo kesällä – suomalaisen konvehdin suosio kulttuurisidonnaista

Makeistehtaalla kiireet alkavat jo hellittää joulun osalta, kertoo Pandan makeistehtaan toimitusjohtaja Kari Harila Yle Puheessa.

Kuvituskuva // Kuva: EPA/OLIVER BERG

Pandan tehtaalla aloitettiin jouluun varautuminen jo kesän alussa.

- Kahdessa ja välillä kolmessakin vuorossa on tehty makeisia. Nyt alkaa tuotanto olla viimeisillään. Oikeastaan suurin osa tavarasta on jo lähtenyt kauppoihin, makeistehtaan toimitusjohtaja Kari Harila sanoo.

Suklaakonvehteja myydään pitkin vuotta, mutta jouluna suomalaisilla on Harilan mukaan tapana syödä niitä huomattavasti enemmän.

- Rooli on erittäin korostunut juuri jouluun.

Makeistehtaalla laatua valvotaan jatkuvasti myös suoraan makeislinjalla.

- Jos jotain laatuhäiriöitä on, ja tuotantoa pistetään pitkään pakkaukseen ja myöhemmin vasta huomataan se häiriö, niin kyllä siinä menee paljon tuotantoa hukkaan. Kyllä sitä seurataan laadunvalvonnassa sekä linjalla.

"Parhaat konvehdit tehdään Suomessa"

Suomalaiset ovat olleet uskollisia kotimaisten konvehtien osalta, mutta viime vuosina ulkomaisten konvehtien myynti on lisääntynyt. Pandan makeistehtaan toimitusjohtaja Kari Harila uskoo suomalaisen konvehtien pitävän pintansa.

- Kyllä minä sanoisin, että parhaat konvehdit tehdään Suomessa. Suklaan maku on aikalailla kulttuurisidonnaista. Jokaisessa maassa on vähän oma makunsa ja ihmiset ovat tottuneet tietynlaiseen suklaaseen. Kyllä me pärjätään hyvin, Harila sanoo.

Lähteet: Yle Puhe