Hyppää pääsisältöön

RSO ja Jean Sibeliuksen Kullervo

Akseli Gallén-Kallelan maalaus Symposion. KUVA Tiina-Maija Lehtonen / Yle.

Radion sinfoniaorkesteri juhlii Itsenäisyyspäivää to 6.12. klo 14.05 esittämällä TV 1:ssä Jean Sibeliuksen Kullervo-sinfonian. Esityksen johtaa kapellimestari Sakari Oramo. Solisteina laulavat sisarukset sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Ville Rusanen. Kuorona on Polyteknikkojen Kuoro. Esitys on taltioitu Helsingin Musiikkitalossa 6.12.2011.

Radion sinfoniaorkesterin tiedottaja Satu Kahila haastatteli kapellimestari Sakari Oramoa Musiikkitalon yleisölämpiössä Akseli Gallén-Kallelan Symposion -maalauksen äärellä 6.12.2011.

Satu Kahila haastatteli Kullervon solisteja, sopraano Johanna Rusanen-Kartanoa ja Ville Rusasta esityksen kynnyksellä 6.12.2011.

Haastattelut Satu Kahila - Videot Tiina-Maija Lehtonen

Julkaistu 4.12.2012.

Muokattu 8.11.2016: Korjattu Areena-upotus

 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.