Hyppää pääsisältöön

Tuomas Holopainen: Musiikin pahin syöpä on laskelmointi

Vaikka Nightwishin keulahahmo Tuomas Holopainen ei mielellään mieti rahaa, hän myöntää Radio Suomen haastattelussa, etteivät nykyiset seikkailut valkokankaalle tai Reinon tossutehtaaseen olisi onnistuneet ilman mittavaa maailman kiertämistä ja hyvää levymyyntiä.

Tuomas Holopainen // Kuva: Tomi Mikola

Tuomas Holopaisen mukaan Nightwishin vahvuus on siinä, että yhtye ei tee mitään laskelmoiden.

- Me emme laskelmoi ikinä! Tämä on hirmu tärkeä asia koko bändissä olemisen filosofiaa. Tämä on se asia, missä meidän bändi on vahvimmillaan, koska me emme koskaan laskelmoi. Miltä se näyttää ulkopuoliselle kun lanseeraamme Nightwish-Reinot? Onko se uskottavaa vai ei? Sillä ei ole mitään väliä. Tämä on meidän hiekkalaatikko me saadaan leikkiä ja tehdä mitä me halutaan.

Holopaisen mukaan biisejä tehdessä ja levyjä julkaistessa bändi ei mieti etukäteen mitään.

- Sen pitää tulla täysin sydämestä ja tunteella. Etukäteen laskelmointi on musiikin pahin syöpä. Siihen me ei olla onneksi sorruttu, eikä tulla sortumaankaan.

Miten Nightwishin kappaleet Holopaisen mukaan syntyvät? Kuuntele haastattelu alta.

Lähteet: Yle Radio Suomi, Taustapeili