Hyppää pääsisältöön

Jouluruokakalenteri: Rosollia ja piparkakkutalon koristelu

Keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Sirkka Gustafsson avaavat ruokaisan joulukalenterin. Kalenterin luukuista tulee esiin perinteisiä jouluruokia, joilla joulupöytä katetaan.

Keittiömestarit valmistavat kolmen juureksen rosollia.

"Perusrosollia", toteaa Jaakko Kolmonen ja jatkaa, että se sopii erinomaisesti kylmänä tarjottavien kalaruokien kuten lasimestarin sillin tai graavilohen kanssa.

Piparkakkutalon osat koristellaan kananmunanvalkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä vaahdolla. Jaakko Kolmonen taittelee leivinpaperista pursottimen, jonne valkuais-sokerivaahto laitetaan ja jolla piparkakkutalon osat koristellaan.

Piparkakkutalon koristellut osat kuivataan hitaasti alhaisessa lämpötilassa uunissa.

Ohjelmassa on rosollin resepti.

Teksti: Sirpa Jegorow

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto