Hyppää pääsisältöön

Kaveri ja mä – tv-visailu täynnä pantomiimia, nuijia ja näyttelijöitä

”Kaveri ja mä” oli vuonna 1989 esitetty hyväntuulinen tv-visailu, jossa tunnetut näyttelijät kisasivat toisiaan vastaan hyvien ystäviensä kanssa – ystävä ei tosin saanut olla näyttelijä. Kavereiden kesken testattiin muun muassa, kuinka hyvin toinen tunnetaankaan, miten hyvin aineiden koostumukset ovat hallussa ja kuinka näyttelijät osaavat ilmaista itseään pantomiimissa.

"Kaveri ja mä" -ohjelman asetelma oli yksinkertainen: kaksi näyttelijää oli valinnut yhden ystävänsä kisaamaan joukkueeseensa toista joukkuetta vastaan. Vaatimuksena oli kuitenkin, että ystävä ei saanut olla näyttelijä. Joukkueet kisasivat sitten viidessä eri kilpailussa: ensimmäisessä katsottiin, kuinka hyvin joukkueiden jäsenet tunsivat toisensa, toisessa tunnistettiin aineita side silmillä, kolmannessa kisailtiin yleistietovisassa, neljännessä näyttelijät kunnostautuivat pantomiimissa ja lopussa seurasi nuijimiskilpailu.

Visassa kisasivat vastakkain näyttelijät Seppo Pääkkönen, Jaana Saarinen, Antti Vartiala, Martti Tschokkinen, Eeva Eloranta ja Anu Panula kavereineen. Juontajana toimi Tapani Ripatti.

Ensimmäisessä klipissä nähdään, kuinka Seppo Pääkkönen ja Jouni Laaksomies ottavat mittaa Anu Panulasta ja Kirsti Viirosesta aineiden tunnistustehtävässä ja pantomiimissa. Miten Panula esittää Petri Keskitaloa, josta ei ole koskaan kuullutkaan?

Toisessa klipissä on otteita Martti Tschokkisen ja Rauli Koiviston mittelöstä Anu Panulaa ja Kirsti Viirosta vastaan tunnistustehtävässä ja tietovisassa. Kermavaahdon tunnistaminen tuottaa kilpailijoille yllättävää päänvaivaa.

Kolmas klippi näyttää, miten hyvin Saana Saarinen tuntee Jaana Saarisen ja Jouni Laaksomies Seppo Pääkkösen. Lopuksi he ottavat mittaa toisistaan nuijimiskilpailussa. Pääkkönen ja Saarinen suutelevat toisiaan nopeasti kilvan päätteeksi, mutta kumpi voitti?

Neljännessä näytteessä Eeva Eloranta ja Rauni-Leena Luukanen (nyk. Luukanen-Kilde) kisaavat Antti Vartialaa ja Juhani Laasasta vastaan tietovisassa ja pantomiimissa. Vartiala esittää oman tulkintansa Kata Kärkkäisestä (nyk. Souri), mutta kenestä on kyse?

Viimeisessä klipissä mittelössä vastakkain ovat Martti Tschokkinen ja Rauli Koivisto sekä Antti Vartiala ja Juhani Laasanen. Miehillä menee sormi suuhun tunnistustehtävässä, pantomiimissa sujuu jo vallan mainiosti.

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto