Hyppää pääsisältöön

Suomimetalli vahvasti esillä kanadalaisdokumentissa: Nightwish nosti power metalin listaykköseksi

Yle Areenassa katsottavissa olevan, kehutun kanadalaisdokumenttisarjan kymmenennessä jaksossa keskitytään power metaliin. Suomalaiset pääsevät itseoikeutetusti ääneen, kun sarja vierailee Helsingissä.

Vanha promokuva // Kuva: Vanha promokuva

Metal Evolution - raskaan rockin tarina on Sam Dunnin ja Scot McFadyenin dokumenttisarja metallimusiikin esihistoriasta, synnystä, kehityksestä ja alalajeista. Sarja saa puristettua metallimusiikin historian 11 osaan.

Sarjan kymmenennessä osassa keskitytään power metaliin, jonka Dunnin mukaan Euroopassa listaykköseksi nosti suomalainen Nightwish. Suomessa Dunn jututtaa dokkarissa muun muassa Tuomas Holopaista, Jone Nikulaa ja Tarja Turusta.

- Metallissa on ollut naisia, mutta taidan olla ainut klassisesti koulutettu. Nightwish ei ole hurjinta metallia, joten käynnistimme jotain uutta, Nightwishin entinen solisti Tarja Turunen arvelee yhtyeen suosion salaisuudeksi.

- Olikin jo aika, että naiset ottivat aktiivisen roolin rockmusiikissa. Nuoret naiset haluavat tehdä muutakin kuin imuttaa kitaristia, juontaja Jone Nikula naureskelee.

Lisäksi jaksossa vieraillaan saksalaisilla Wacken-festareilla, jossa lavalla nähdään muun muassa Stratovarius. Jakso on katsottavissa Areenassa jouluaattoon asti. Suomimetallista puhutaan kohdasta 34:49 alkaen.

Lähteet: Yle Areena