Hyppää pääsisältöön

Musen lämppäri Deap Vallylta piut paut stereotypioille: Voimme olla naisellisia - ja silti rokata ja hikoilla

Toisiinsa käsityötunnilla tutustunut mimmikaksikko jutteli maanantaina Uuden musiikin iltavuoron Juhani Kenttämaan kanssa ennen Helsingin keikkaa.

Deap Vally promokuva nettikoossa

Eteläkalifornialainen kaksikko kertoi halunneensa jatkaa väärinkirjoitettujen bändinnimien, kuten Def Leppardin ja The Beatlesin viitoittamaa perinnettä omassa nimessään. Dead Vally -nimi viittaa valley girl -termiin, jota ei välttämättä käytetä ihan imartelumielessä.

- Valley girl on sellainen Hollywoodin kukkalan takana lähiössä asuva tyttö, jonka suusta voisi päästä vaikkapa lause ”oh my god, I love shopping”. Kun olimme nuorempia, meitä haukuttiin valley girleiksi, koska käytimme paljon sanaa ”niinku” (=like). Otimme nimen osoittaaksemme, että mitä sitten vaikka oltaisiinkin, me silti rokataan kovaa, yhtyeen solisi Lindsay selventää.

Duo ilmoittaa inspiraatiokseen Thelma ja Louise -elokuvan. Yhtye ei kuitenkaan itsetarkoituksellisesti tuo feminismiä esille musiikissaan.

- Se on jotain, mikä tapahtuu luonnostaan. Olemme molemmat vahvoja ja tulisieluisia naisia, jotka eivät huoli vastaukseksi ei. Se on asenteemme joka tulee kappaleistamme esille, emmekä voi sitä piilottaa. Emme yritä olla miehiä, voimme meikata ja pukeutua tyylikkäästi, ja silti rokata, hikoilla ja olla kovaäänisiä. Yritämme rikkoa stereotypioita, Lindsey kertoo.

- Siellä mistä olen kotoisin, naisen odotetaan menevän rikkaisiin naimisiin ja olevan nätti ja haisevan hyvältä. Mutta me haluamme haastaa sen ja seurata esimerkiksi Tina Turnerin, Courtney Loven ja jopa Björkin mallia bad ass -naisista, jotka eivät pelkkää näyttää sitä mitä oikeasti ovat, yhtyeen rumpali Julie luonnehtii.

Kuuntele haastattelu alta:

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro