Hyppää pääsisältöön

Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen jäsenet tutustuivat toisiinsa netissä

YleX:n Uuden musiikin aamuvuorossa soi keskiviikkona ensisoitossa yhtyeen kappale Älä tartu mun siipiini.

Sallan ja Miron matka maailman ympäri Uuden musiikin aamuvuoron vieraana // Kuva: Maria Rautio

Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio tapasivat toisensa netissä, eivätkä alkuun tavanneet toisiaan tosielämässä lainkaan.

- Mä kuuntelin Miron musiikkia netissä. Oikeestaan tutustuttiin sitten netissä, kun kuunneltiin ja kehuttiin toistemme musiikkia, Hätinen kertoo.

- Mä olin menossa bändin kanssa mökille äänittämään ja me tarvittiin joku laittamaan meille ruokaa. Salla ilmoittautui vapaaehtoiseksi, vaikka me ei oltu siinä vaiheessa tavattu, Palokallio jatkaa.

- Lähdin sitten kolmen miehen kanssa sinne mökille yksinään spontaanisti, aika tyypillistä minua sinänsä. Tutustuttiin keskenämme, ja nämä kolme henkilöähän on meidän bändissä nyt, Hätinen sanoo.

Sallan ja Miron matka maailman ympäri sai myös nimensä nettikeskustelussa, joskaan aivan helposti yhtyeen nimi ei syntynyt.

- Me ei haluttu keksiä mitään sellasta... Ei oikein tullu mieleen mitään perinteistä bändin nimeä, jossa olis vain sana tai pari sanaa. Ajattelin, että siinä pitäisi olla meidän molempien nimet, mutta en halunnut, että se olisi pelkästään se. Sitten tuli mieleen, että se voisi olla Sallan ja Miron jotain. Mä en kehdannut ensin edes ehdottaa sitä, kun se vaikutti lapselliselta, Palokallio kertoo.

Yhtyeen Ääriviivat-nimeä kantava EP julkaistiin keväällä ja se on jo ehditty myydä loppuun. Kaksikko kuitenkin kertoo, että lisää musiikkia on tulossa, sillä täysipitkän albumin on määrä tulla ulos keväällä.

Yhtye on tehnyt levytyssopimuksen mm. Jukka Pojan ja Raappanan musiikkia julkaisevan Suomen musiikki –levy-yhtiön kanssa.

Kuuntele Tytti Shemeikan toimittama haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Lähteet: YleX Uuden musiikin aamuvuoro