Hyppää pääsisältöön

Tämä löytyy Sofi Oksasen raiderista aina

Suosikkikirjailijalla on menossa varsinainen huippuvuosi. Oksanen kiertää tilaisuuksissa ympäri maata tapaamassa fanejaan kuin rocktähti konsanaan.

Kuvassa suosikkikirjailija Sofi Oksanen.

Muusikoilla on oma raideri, mutta vaatimuslista löytyy myös Sofi Oksaselta. Suosikkikirjailija kiertää aktiivisesti ympäri Suomea ja kertoo YleX Iltapäivän haastattelussa, mikä hänen raideristaan löytyy aina. Vastaus yllättää monet.

- Geelikynä. Se on erittäin helposti paperilla liukuva kynä, joka helpottaa kirjoittamista. Niitä tarvitaan siis fyysisistä syistä ja en mielellään käytä kuulakärkikyniä, Oksanen sanoo.

Mitkä tahansa tilpehöörikauppojen hyllyillä notkuvat geelikynät eivät yli puoli miljoonaa teosta myyneelle suosikkikirjailijalle käy. Hän selventää haastattelussa myös geeli- ja kuulakärkikynien merkittäviä eroavaisuuksia; geelikynää käyttäessä tarvitsee käyttää vähemmän voimaa.

- Meillä on ihan tietyt merkit, joita käytetään ja tämä herättää aina hämmennystä. Se nopeuttaa kirjoittamista ja eron tuntee selässä aika nopeasti jos yrittää vastaavaa kuulakärkikynällä.

YleX Iltapäivän haastattelussa Oksanen myöntää kirjoittaneensa nimikirjoituksen naisen rintaan, mutta yksi uniikki tapaus hänellä kumpuaa mieleen välittömästi.

- Pari päivää sitten olin keikalla ja sinne tuli mimmi, jolla oli mukana passin sivu, johon olin useita vuosia sitten kirjoittanut kulmakynällä nimmarin. Hänellä oli tämä kynä ja myös passin sivu tallella. Muistin tämän, koska harvemmin tulee passeihin nimmareita laitettua, Oksanen naurahtaa.

Kuuntele Sofi Oksasen vierailu YleX Iltapäivässä alta!