Hyppää pääsisältöön

Vuonna 2012 suomalaiset googlasivat Robinia ja lihapullia

Hakupalvelu Google on julkaissut kuluneen vuoden käytetyimmät hakusanat - Suomessa googlattiin avokadopastan ohjeen lisäksi ahkerasti myös lihapullien ohjetta.

Robin // Kuva: Tomi Mikola

Googlen julkistamastaZeitgeist 2012-tilastokoosteesta selviää, että kuluneena vuonna suomalaiset kaipailivat lihapullareseptin lisäksi myös vinkkejä siihen, kuinka kuumeen saa nousemaan.

Eniten suomalaisten googlaama henkilö vuonna 2012 oli teinitähti Robin. Nopein tilastonousija samassa kategoriassa oli presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Viiden googlatuimmat ihmisen joukosta löytyvät myös Petri Nygård, Jussi Parviainen ja Johanna Tukiainen.

Musiikin saralla nopein tilastonousija oli Robinin Frontside Ollie -kappale, jonka kannoilla laukkasi eteläkorealaisen Psyn Gangnam Style.

Kuinka-hakusanalla kansalaiset kaipasivat vinkkejä kuumeen nostamiseen, nopeaan laihtumiseen ja naisten iskemiseen. Suomalaisia kummastuttivat myös erilaiset netti-ilmiöt, sillä mikä-hakusanalla haettiin tietoa Instagramista, Paypalista, Twitteristä ja jopa siitä, mikä blogi oikein mahtaa ollakaan.

Ruokaosastolla tilastonousijana korkeimman sijan otti vähemmän yllättäen viime vuoden kuumin ruoka avokadopasta, mutta saman kategorian perinteisessä haussa etsiskeltiin eniten lihapullien ohjetta. Myös makaronilaatikon resepti tuntui olleen useammalla hukassa.

Lähteet: Google