Hyppää pääsisältöön

Euroopan läpimurto -palkinnon voittanut French Films: Toisella levyllämme emme välttele virheitä

Suomalainen French Films on yksi tämän vuoden Euroopan läpimurtoartisteista, eli EBBA-palkinnon (European Border Breakers Awards) kymmenestä voittajasta. EBBAn julkaisemassa tuoreessa videossa nähdään yhtye levytyssessioiden keskellä.

French Films // Kuva: Facebook

French Filmsin vuonna 2011 julkaistu Imaginary Future -debyytti saa jatkoa ensi vuonna. Yhtye äänitti kakkostaan vanhassa kartanossa, jossa on bändin miesten mukaan rauhoittava tunnelma.

- Ekalla levyllämme olimme todella tiukkoja ja tarkkoja. Virheitä ei saanut olla ja jokaisen iskun piti osua prikulleen kohdalleen. Tällä levyllä olemme vain äänittäneet menemään, virheistä välittämättä, yhtye fiilistelee.

French Filmsin mukaan uusi tuotanto kuulostaa ”vanhemmalta”.

- Olemme kuunnelleet viime aikoina paljon vanhoja levyjä. Pienet virheet tekevät vanhoista levyistä paljon parempia ja inhimillisempiä, yhtye toteaa.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro järjestää kilpailun, jossa on palkintona kahden hengen matka Hollantiin Eurosonic-festivaaleille tammikuussa. Palkintoon kuuluu matkat, kolme yötä hotellissa, festaripassi sekä liput European Border Breakers Awards -gaalaan.

Lähteet: EBBA / YouTube