Hyppää pääsisältöön

Juicen ja Safkan joululauluja aikuisille

Juice Leskinen ja Safka Pekkonen huolehtivat pikkutuhman Aikuisten joulukalenterin loppumasennuksesta. Kaksikymmentäneljä uusin sanoin ja erilaisin elkein tulkittua joululaulua eivät säästäneet satiirin säilältä juuri ketään.

Vuoden 1986 Aikuisten joulukalenterin loppukevennyksistä vastasi parivaljakko Juice Leskinen & Safka Pekkonen. Ikivalkoisten joulurenkutusten ja klassikkovirsien päälle kynäiltiin uudet, varsin synkkiäkin piirteitä saaneet sanoitukset.

Satiirista saivat osansa ajan ehkä tunnetuimmat poliitikot Ronald Reagan ja Mihail Gorbatšov, mutta kyytiä jaettiin avoimesti myös suomalaispoliitikoille, joista Paavo Väyryselle omistettiin yksi kokonainen kappale. Niin ikään isänmaan nuoret toivot, ”puoluebroilerit”, saivat satikutia.

Pilailulta ei säästetty oikeastaan ketään tai mitään. Kohteina ovat yhteiskuntamme valvojat, joululiikenne, pikkujoulut, kalastaja-eksentrikko Pentti Linkola, Yleisradio ja koko materialistinen jouluhapatus kaiken kaikkiaan, tähtineen, kortteineen ja kirkkoineen.

Hissun kissun vaapula vissun…

Kommentit