Hyppää pääsisältöön

Frank Ocean pelottelee: Saattaa olla, etten tee enää toista levyä

Kesäisen sooloalbuminsa Channel Orangen myötä huippusuosioon noussut Frank Ocean saattaa jättää levytyshommat siihen - ja kirjoittaa kirjan.

Frank Ocean // Kuva: EPA/GROTT VEGARD

Odd Future Wolf Gang Kill Them All -hiphop-kollektiivin jäsen ja soolourallaan nosteessa oleva Ocean kertoi The Guardianin haastattelussa, että debyyttialbumi saattaa myös samalla olla miehen viimeinen. Syynä tylyyn pohdintaan on laulajan rakkaus tarinankerrontaa kohtaan.

- Minulle tarinan kertominen on paljon tärkeämpää kuin itse musiikki, tai levyjen ja biisien teko. Jopa niin paljon, että voi olla etten tee enää toista levyä. Saatanpa kirjoittaa kirjan!, Ocean julisti haastattelussa.

Channel Orange oli oikea jymyhitti ja Ocean kaikkien huulilla kesällä. Musiikinteon lopettaminen olisikin oikea pommi ja suru-uutinen miehen musiikin ystäville. Muun muassa Helsingissä kesällä Flow-keikkansa perunut Ocean painottaa kuitenkin vahvasti tulevaisuuden arvoituksellisuutta ja sanaa "ehkä":

- Voihan olla, että ensi viikolla lentokoneeni putoaa ja kuolen. Tai joku ryöstää ja ampuu minut kadulla, Ocean pohti ja jatkoi mielikuvituksellisesti:

- Mutta eikö olisi legendaarista, jos viime vuonna tein Channel Orangen, sitten kirjoittaisin bestseller-kirjan seuraavana ja lopulta vuonna 2014 suunnittelisin vaikkapa areenan Tukholmaan.

Jäämme siis jännityksellä odottelemaan, jatkuuko Oceanin musiikinteko, vai pääsemmekö tulevina vuosina todistamaan kaverin kirjoitus- ja arkkitehtitaitoja.

Lähteet: NME