Hyppää pääsisältöön

Suomiräppärit sävelsivät kiimaa tirisevän oodin FBI-agentille

Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun Hei Scully soi Uuden musiikin iltavuoron Viikon tehona.Kuuntele näyte:

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu // Kuva: http://www.palmupuistikko.fi/kuningaspahkina

Yli kymmenen vuotta suomiräpin pinnan alla kytenyt vaasalaiskaksikko Kuningas Pähkinä & Setä Tamu nostavat jälleen päätään uuden kappaleen myötä. Muun muassa Stigin tähdittämästä Yön Polte -triosta sekä Tyttö sinä olet meritähti -kappaleesta tuttu kaksikko kumartaa 90-luvun suurimman sci-fi-ilmiön The X-Filesin, eli Salaiset Kansiot -TV-sarjan naisagentti Dana Scullyn suuntaan.

Kaksikko kertoo hiivatulehduksen lailla tarttuvalla kappaleellaan vuolaasti fetissistään tuohon punahiuksiseen seksisymboliin, johon Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu ovat fiksaantuneet pahanpäiväisesti. Nessuja tai käsirasvaa ei paljoa säästellä, kun riimit harppovat pitkin itsetyydytyksen sekä kosmisen takapuolen kautta suoraan pyhimpään, eli mustaan aukkoon. Hitikkään härski kappale on kuin suomiräpversio Juha "Watt" Vainion Isojen poikien lauluja sekoitettuna pakkomielteisen nörtin maailmaan, jossa epäsosiaalinen peräkammarinpoika fantasioi fiktiivisestä hahmosta kuin oikeasta ihmisestä.

Tämä sinäänsä surullinen tarina on loihdittu niin viihdyttävään pakettiiin, että se on pakko saada kuulla uudestaan kerta toisensa jälkeen. Eli kyseessä on lähes täydellinen Viikon teho -ralli!

Onko Kuningas Pähkinä & Setä Tamu harpanneet mauttomuuden kynnyksen yli, vai onko kyseessä paranormaalin nerokas kipale, joka on syytä arkistoida vuoden parhaiden kotimaisten kappaleiden kansioon?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan arkipäivisin n. klo 17.50 ja 18.50 ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).