Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa pääkuva

Human Waste Disposal Unit

Human Waste Disposal Unit on alternative rockia ja groove-metallia tehtaileva yhtye Savon synkästä kolkasta. HWDU on saanut kehuja tiukasta livesoitosta, ja siitä ettei yhtye ole ajautunut perinteiseen trash-grind-heavy-metal -osastoon, vaan osaa yllättää kimuranteilla käänteillä myös metalligenressä. Yhtyeen suurimpia vaikuttajia musiikin saralla ovat mm. Mastodon ja Alice In Chains.

Human Waste Disposal Unit // Kuva: YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Vesanto

Musiikkityyli: Groove-metal

Perustamisvuosi: 2010

Kokoonpano: Erkka Närhi - rummut. Erno Närhi - kitara / laulu. Henri Hänninen - basso / laulu. Matti Nuutinen - kitara / huuto.

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Kuulostaa parhaimmiltaan siltä, kuin Faith No Moren Mike Patton laulaisi juuri Meshuggahin diskografian kuunnelleen Stam1nan riveissä. Soitanto on tiukkaa, ja mielikuvitustakin on uskallettu käyttää. Ei todellakaan putoa siihen tyypillisempään metallikategoriaan. Elävä todiste siitä, että taidokkaasti soitettu musiikki voi olla myös tarttuvaa.

Vielä odotamme:

90-lukulaisten maneerien karsimista, tai ainakin sen säästeliämpää käyttöä eteenkin lauluissa. Tällaisen musiikin naittaminen savonkieleen ei olisi myöskään pöllömpi idea, sillä Stam1nallekaan ei ole tässä maassa vielä kunnon kilpailijoita.

Kristallipallo:

Keikkailua, keikkaa, rundausta, livekunnon parantamista ja lavaenergiaa tällainen musiikki kaipaa tuekseen. Todelliset rahkeet lunastetaan keikkalavoilla, joten itsensä tyrkyttäminen isompien lämppäriksi ei ole lainkaan huono idea. Sitä kautta bändi nähdään vielä isommissa ympyröissä!