Hyppää pääsisältöön

Julkkisten nakukuvia hakkeroinut sai pitkän vankilatuomion

Muun muassa Scarlett Johanssonin ja Christina Aguileran sähköpostitileille hakkeroitunut mies on saanut vankilatuomion.

Scarlett Johansson elokuvassa Black Dahlia

Yhdysvaltalainen Christopher Chaney on tuomittu kymmeneksi vuodeksi vankilaan julkkisten sähköpostitileille murtautumisesta. 35-vuotias Chaney myönsi syyllistyneensä muun muassa salakuunteluun sekä luvattomasti tietokoneille tunkeutumiseen.

Chaney vuoti hakkeroinninsa jälkeen julkisuuteen rohkeita kuvia muun muassa Scarlett Johanssonista ja Christina Aguilerasta. Johansson oli lähettänyt rohkeat kuvat itsestään sähköisesti silloiselle aviomiehelle Ryan Reynoldsille, kun taas Aguilera oli lähettänyt rohkeat poseerauskuvat itsestään stylistilleen. Laulajatar kommentoi tapausta ennen tuomiota:

- Ei ole olemassa sellaista hyvitystä, joka auttaa siihen tunteeseen, kun joku tunkeutuu yksityisalueelleni. Sitä turvallisuuden tunnetta ei voi enää saada takaisin, Aguilera sanoi.

Johansson ja Aguilera eivät olleet ainoita, keiden tietokoneille Chaney murtautui. Hakkeri oli ottanut kohteekseen yli 50 henkilöä viihdemaailmasta, joiden mukana oli muun muassa Mila Kunis. Julkimoiden lisäksi Chaney oli ottanut kohteeksi kaksi tuntemaansa naista. Mies pidätettiin hakkeroinnista lokakuussa 2011.

Lähteet: Digital Spy