Hyppää pääsisältöön

One Directionin menestyksen salaisuus on ”vanilja”

Poikabändi One Directionin biisinikkarit kertovat ajattelevansa vaniljaa lauluja kirjoittaessaan.

One Direction kahmi palkintoja VMA-gaalassa // Kuva: EPA/ Paul Back

Lauluntekijät Carl Falk, Rami Yacoub ja Savan Kotecha kertovat Billboard.comille salaisuutensa siihen, miksi viisihenkinen poikabändi One Direction on niin menestynyt. Biisinikkarit tahtoivat viedä poikien musiikin pinnalla olleen särmikkään musiikin sijasta pehmeämpään suuntaan.

- Kaikki halusivat tehdä poikabändejä viemällä heitä viileiden, muodikkaiden ja nousussa olevien tuottajien suuntaan. Me halusimme tehdä tästä vaniljaa, Kotecha kommentoi.

Musiikki suunnattiin Kotechan mukaan suoraan murrosikäisille ja teineille - jopa heille, joille poikabändimusiikki on salainen pahe. Falk puolestaan kertoi, että jokaisessa One Directionin biisissä on tietty riffi, johon ihmisten on helppo tarttua ja tehdä vaikka omia YouTube-versioita.

- Yritimme tehdä jotain omaa juttua, vaikkakin vain kitaraosuuksilla. Halusimme tehdä jotain, mitä ei olisi kopioitu suoraan mistään, Falk totesi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun trio tekee kappaleita menestyneelle poikabändille. Falk, Yacoub ja Kotecha ovat aiemmin tehneet yhteistyötä muun muassa Westlifen kanssa.

Lähteet: Billboard.com