Hyppää pääsisältöön

Ostereita maistellaan Hienostelua -ohjelmassa

Osterit. Kuva: Sandra Saulo.

Hienostelua -ohjelmassa maistellaan tapaninpäivänä ostereita sopraano Anu Komsin kanssa. Osterin Ystävät ry toivotti herrasmiestoimittajan ja tähtisopraanon tervetulleeksi maistelemaan ostereita ja kuulemaan tietoa ostereiden nauttimisesta. Suhteellisen kaukana merestä, Roihupellon teollisuusalueella, syötiin sekä tuoreita ostereita että nautittiin osterikeittoa.

Anu Komsi on konsertointimatkoillaan syönyt näitä vaikeasti avattavia nilviäisiä monta kertaa, jokaisen kerran hän kuitenkin muistaa hyvin eli kyse on aina ollut jostakin juhlahetkestä. Tällä kertaa hän kuitenkin joutui myös avaamaan osterin ja sai paljon lisätietoa eri lajikkeista.Sopraano Anu Komsi, Osterin ystävät ry:n sihteeri-rahastonhoitaja Rilla Koskenseppä, puheenjohtajaKai Sarpaneva ja varapuheenjohtaja, ostereiden avaamisen Pohjoismaiden mestari Martin Söderström. Kuva: Sanndra Saulo.
Vasemmalta oikealle sopraano Anu Komsi, Osterin Ystävät ry:n sihteeri-rahastonhoitaja Rilla Koskenseppä, puheenjohta Kaj Sarpaneva ja varapuheenjohtaja Martin Söderström, joka on myös ostereiden avaamisen Pohjoismaiden mestari.

Ostereita pyritään avaamaan. Kuva: Sandra Saulo
Ostereiden avaaminen ei ole aivan helppoa. Oikealla kuvassa Osterin Ystävät ry:n puheenjohtaja Kaj Sarpaneva joutui lähtemään vierailun viime metreillä ensiapuun, koska hän kokeili Martin Söderströmin pidempää osteriveistä. Pari tikkiä, ja käsi oli kuitenkin taas kunnossa.

Haastattelu Janne Koskinen - Video & Teksti Sandra Saulo

Hienostelua tapaninpäivänä 26.12.2012 klo 11.

Osterin ystäväyhdistys kävi Ylen Aamu-tv:ssä vuonna 2009. Katso video Elävästä arkistosta.


Julkaistu 18.12.2012.