Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Kuningas Pähkinä & Setä Tamun kappaleesta Hei Scully?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja paras Rytmibarometrikommentti palkitaan!

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu // Kuva: http://www.palmupuistikko.fi/kuningaspahkina

Kuka? Kuningas Pähkinä & Setä Tamu: Hei Scully

Mitä? On totta, että Vaasassa puhutaan paljon ruotsia, mutta osataan siellä myös sylkeä sähäkkää suomenkielistä rap-riimiä. Pari loistavaa esimerkkiä ovat vuoden viimeisen Rytmibarometri-kappaleen esittäjät Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu. Jo yli kymmenen vuotta rap-lyriikkaa tehtaillut kaksikko heittää kehiin melkoisen rujon kappaleen Hey Scully, jossa kyytiä saa punahiuksinen The X-Files -tähti.

Biisi soi parhaillaan Juhani Kenttämaan Viikon tehona Uuden musiikin Iltavuorossa. Juhani löytää kappaleesta yhteyksiä legendaarisen suomalaisen biisinikkarin pornolauluihin: ”Hitikkään härski kappale on kuin suomiräpversio Juha "Watt" Vainion Isojen poikien lauluja sekoitettuna pakkomielteisen nörtin maailmaan, jossa epäsosiaalinen peräkammarinpoika fantasioi fiktiivisestä hahmosta kuin oikeasta ihmisestä.”

Hä? Salaiset Kansiot eli The X-files oli yksi 90-luvun merkittävimmistä tv-sarjoista. Sitä tehtiin yhteensä 9.tuotantokautta vuosina 1993-2002. Erikoisagentti Dana Scullya sarjassa näytteli ihastuttava Gillian Anderson.