Hyppää pääsisältöön

IT-uutiset kertoi digiajan uutuuksista ja taloudesta

Vuosituhannen vaihteessa YLE24 ja Talentumin Tietoviikko-lehti tekivät yhdessä IT-uutisia. Ihka ensimmäisissä IT-uutisissa huhtikuussa 2002 huolena oli kämmenmikrojen tietoturva. Myöhemmin etsittiin mm. seuraajaa tekstiviestin menestystarinalle ja odoteltiin kuluttajien halukkuutta maksaa verkkolehdistä.

Ylen digitaalinen YLE24-kanava aloitti IT-uutiset 8. huhtikuuta 2002. Tietotekniikkauutiset tehtiin yhteistyössä Talentumin Tietoviikko-lehden kanssa: Tietoviikko tuotti uutisten sisällön ja YLE24 vastasi teknisestä toteutuksesta.

Kumpikin taho tarpoi tuoreita polkuja, mikä näkyy lähetyksissä. YLE24:n uusi lähetysautomaatio saatteli kuvan nykien käyntiin ja kirjoittavat toimittajat olivat uuden ilmaisun äärellä tv-jutuissa.

Ensimmäisissä IT-uutisissa huoletti lagattomien päätelaitteiden tietoturva. Uusi kämmenmikro saattoi unohtua vaikka kahvilaan ja suojaamattomat yrityksen tiedot päätyä pitkäkyntisten selailtavaksi.

Samassa lähetyksessä kerrottiin myös, että Siemens perustaa metsäteollisuusasiakkaita palvelevan osaamiskeskuksen Suomeen ja että japanilainen NTT-DoKoMo oli kehittänyt maailman ensimmäisen huuliltalukevan kännykän.

Seuraavana päivänä IT-uutisten aloitusaiheena oli juttu heikosta laitekaupasta kärsineen IBM:n tulosvaroituksesta. Osa kilpailijoista puolestaan uskoi omalta osaltaan jopa odotettua parempaan tulokseen. Aiheena olivat myös mm. Nokia Networksin henkilöstövähennykset ja pyrkimykset löytää uusia mobiili-innovaatioita tekstiviestien menestystarinan jatkoksi.

Kolmansissa IT-uutisissa kerrottiin, että LPG-Innovationsin henkilöstö menettää puolen miljoonan euron sijoituksensa yhtiön vaihtaessa omistajaa. Nokian sopimusvalmistajat ja alihankkijat varautuivat vilkkaaseen syksyyn ja tavallista sähköverkkoa pitkin piti päästä pian internettiin myös Suomessa. It-aikana peukalosta näytti tulevan ihmisen tärkein sormi.

Kesäkuussa 2003 IT-uutisten pääaiheena oli verkkosisältöjen maksullisuus. Lehtitalot uskoivat kuluttajien olevan jo pian valmiita maksamaan verkkolehdistään. Tuolloin myös Nokia toimitti kauppoihin ensimmäiset 3G-puhelimensa ja langattomat lähiverkot nopeutuivat.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto