Hyppää pääsisältöön

Olavi Uusivirralta kokoelma

Olavi Uusivirta julkaisee uransa ensimmäisen kokoelmalevyn helmikuussa.

Olavi Uusivirta // Kuva: Juhani Kenttämaa / YleX

27 Suosikkia -niminen tuplakokoelma sisältää kaikki Uusivirran suurimmat hitit, valikoiman elämään jääneitä albumiraitoja sekä viisi ennenjulkaisematonta kappaletta.

- Tällä kokoelmalla on kaksi puolta: valkoinen ja musta, valoisa ja hämyinen, huoleton ja huolestunut, ilakoiva ja epäilevä. Ensimmäinen puoli on rakennettu kuunneltavaksi Granadan nahkapenkillä kesäisenä iltana päättymättömällä matkalla kohti Sodankylää. Toinen puoli kutsuu seurakseen vähäisempää valaistusta, alahyllyjen viinejä ja kastuneita kenkiä. Ei tämä silti mustavalkoinen levy ole. Jokaiseen lauluun olen salaa annostellut hyppysellisen lempiväriäni. Se vaihtelee päivittäin, Uusivirta kertoo.

27 Suosikkia julkaistaan perjantaina 22.2.2013.

Yksi kokoelman ennenjulkaisemattomista kappaleista on Olavin oma versio Aleksis Kiven Metsämiehen laulusta.