Hyppää pääsisältöön

Ruotsalaismies on koukussa hevimusiikkiin – saa valtiolta tukea

Ruotsalainen Roger Tullgren kertoo olevansa niin koukussa hevimetalliin, ettei kykene käymään töissä tai toimimaan normaalisti.

Moshaaminen on mukavaa pitkällä letillä. // Kuva: ANDREAS BECK/EPA

42-vuotias Roger Tullgren kertoo yrittäneensä viimeiset kymmenen vuotta saada hevimatelliriippuvuutensa luokitelluksi eräänlaiseksi vammaksi, jotta hän saisi valtiolta tukea.

- Puhuin kolmelle eri psykologille ja heidän mielestään minua ei saisi riippuvuuteni vuoksi kohdella kaltoin, Tullgren kertoi.

Kolme eri psykologia todistaa Tullgrenin olevan niin koukussa hevimetalliin, että se tekee normaalista elämästä mahdotonta.

Tullgren ei ole kyennyt käymään töissä, sillä hänen riipivä addiktionsa pakotti hänet viime vuonna käymään 300:lla hevimetallikeikalla.

Tällä hetkellä Tullgren kuitenkin on töissä osa-aikaisena tiskaajana eräässä ravintolassa. Ravintolan pomo on poikkeuksellisen ymmärtäväinen, sillä tämä on antanut Tullgrenille luvan tykittää Slayeria täysillä työaikanaan, kunhan hän ei häiritse asiakkaita. Onpa pomo myöntänyt Tullgrenille luvan vapaailtoihinkin silloin, kun keikoille on pakko päästä.

Tullgren kertoo jäänensä koukkuun hevimetalliin, kun hän kuuli Black Sabbathia ensimmäistä kertaa ollessaan vielä vaippaiässä.

Lähteet: NME