Hyppää pääsisältöön

Nämä naurattivat netissä 2012 – Tässä vuoden hauskimmat ja katsotuimmat videomme

YleX taltioi tänä vuonna muun muassa huippukeikkoja, radiolähetysten aikana tapahtuneita sattumuksia, seurasi bändien edesottamuksia ja todisti myös radiojuontajien kaksintaistelua. Listasimme vuoden katsotuimmat ja hauskimmat tuotokset, katso videot!

VHS-video // Kuva: Yogma / Flickr / Creative Commons

Vuonna 2012 kävimme muun muassa PMMP:n kanssa kuumailmapallolennolla, seurasimme Face of Godin One World -superkiertuetta ja selvitimme, voittaako hipsteri, hippi vai punkkari tavisten yleisurheilukisat.

#1 YleX:n vuoden katsotuin video oli kummastusta ja ihastusta aiheuttaneen konttiasunnon esittely.

#2 Toiseksi suosituin video nostatti nostalgian pinnalle monille 80-luvun lapsille. YleX Aamusta tuttu Aleksi Ruuskanen antoi 9-vuotiaan Ukon tutustua oldschool-Nintendon, eli ”kasibittisen” saloihin. Ukolla ei todellakaan mennyt sormi suuhun legendaaristen Super Marion, tai ”lähestulkoon fotorealistisen grafiikan” omaavan Die Hard -pelin parissa - vaikkei ollut koskaan edes moista laitetta aiemmin nähnyt.

#3 YleX Aamun marraskuussa alkanut uusi ohjelmaosio Sana keskiviikoksi nautti suurta suosiota myös netissä. Osion ensimmäisen osan video, jossa Hanne purskautti vedet suustaan Matin päälle, oli vuoden kolmanneksi katsotuin video. Jostain syystä ”kyykkypieru” oli Hannelle aivan liikaa…

#4 Eteläkorealaisen Psyn viraalihitti Gangnam Style sai villitsi loppukesästä myös YleX:n juontajat. Saimme onneksi tongittua ylex.fi:n livestream-videon referenssinauhan arkistojen syövereistä, johon Juhani Kenttämaan ja Ile Uusivuoren spontaani kreisibailaus saatiin tallennettua.

#5 Marraskuussa todistettiin radiohistoriaa, kun YleX Aamun Ile ja Matti valvoivat reippaasti yli kaksi vuorokautta, vetäen 55 tunnin Nenämaraton-radiolähetyksen. 54 valvotun tunnin jälkeen parasta ysärijyystöä tarjoileva Matti Airaksinen polkaisi käyntiin ”sadantonnin tanssit”, joiden avulla potin toivottiin kasvavan yli sadantonnin.

#6 Joulukuussa YleX Iltapäivän Mäkkäri, YleX Aamun Ile ja YleX Jatkojen Viki laittoivat itsensä todellakin likoon viihteen nimissä. Jokainen juontaja laittoi lapsuudesta tutun näpsäytyslelun housujen haaran päälle napsausta odottaen. Syy tempaukseen on edelleen jäänyt hämäräksi...

#7 Syyskuussa YleX Aamun Aleksilla oli asiaa sisarkanavan toimittajalle. Vaikka Hanne ja Ile vakuuttelivatkin, että Aleksin e-mailissa olisi kaikki kohdallaan, niin ei tainnutkaan olla asian laita... Inte jättekiva.

#8 Lokakuussa pääsimme tutustumaan Apulannan Sipen, Stigin ja Kotiteollisuuden Hynysen kanssa Top Gearista tutun, salaperäisen The Stigin kyytiin.

#9 Toukokuussa YleX:n Sippo tapasi miljoonia katselukertoja YouTubessa keränneen Justimusfilmsin Joosen, Samin ja Juhon ennen poikien Glorian keikkaa. Paikalla desibelit nousivat yli sallittujen rajojen, kun varsinkin nuoret tytöt villiintyivät huumorihurmurit nähdessään.

#10 Porukka osallistui omalla tyylillään myös YleX:n Panisin-kesäkumikampanjaan. Paljastui, että pojat on valmiina panenaan... No, ihan kaikkea.

#11 Elokuussa YleX:n toimituksessa paljastui todellinen kolmiodraama. YleX Aamun Aleksi Ruuskasella ja YleX Etusivusta tutulla Jaakko Karhulla oli keskenään kana kynittävänä ja pojat päättivät ratkaista lemmenkiistan kaksintaistelulla!

#12 Olympialaisten innoittamana YleX Aamun Aleksi otti selvää, miten käykään kun urheiluareenalle heitetään 25-vuotias hippi-Tiina, 20-vuotias punkkari-Sari ja 21-vuotias hipsteri-Ella. Tytöt olivat valmistautuneet koitokseen muun muassa pogoamalla keikoilla, festaroimalla ja olemalla radalla.

#13 Nenäpäivä-viikolla nähtiin ja kuultiin kummia Eduskuntatalon käytävillä, kun Ben Zyskowicz esitti eroottista Fifty Shades of Gray -romaania - Turun murteella!

#14 Toukokuussa helsinkiläinen Face of God järjesti ympäri Helsinkiä ilmaisia ja ikärajattomia keikkoja lukuisten bändien kanssa. Kuukauden aikana yhtye nähtiin esiintymässä muun muassa metrossa, ratikassa, peruskoulussa sekä kalojen keskellä Sea Lifessa. Saimme käsiimme videomateriaalia, joka näyttää millainen kiertue oli bändin itsensä silmin.

#15 Marraskuussa YleX:n Viki ja Timppa kasvattivat Movember-viiksiään, mutta eivät ilmeisesti olleet haituviinsa täysin tyytyväisiä. Pojat marssivat nimittäin kauneussalonkiin ja ottivat viiksiinsä näyttävän värikäsittelyn.

#16 Vapputunnelmissa nousimme toukokuussa PMMP-yhtyeen ja kisavoittajan kanssa kuumailmapalloon ja liitelimme tunnin verran yläilmoissa. Erityisesti laskeutuminen jännitti – ainakin kuvaajaa.

#17 Kesällä YleX Iltapäivän Aino ja Mäkkäri pistivät huippuartistit haastavan tehtävän eteen. Muun muassa Apiksen Toni ja Sipe, Herra Ylppö, Pete Parkkonen, Reckless Loven Olli ja Saran Joa joutuivat kaivamaan limaisen haasteen kesäkumin sisältä.

Näiden lisäksi istutimme YleX:n vieraat sohvalle kyselemään toisiltaan tyhmiä ja vähemmän tyhmiä ohjelmasarjassa nimeltä Sohvaryhmä. Sarjassa esimerkiksi Anna Abreu pääsi kysymään Elmun Eeka Mäkyseltä, kuka on viimeksi kussut tämän muroihin. Lisäksi Gracias halusi tietää Stigiltä, kuka esittäisi tätä elämäkertaelokuvassa.

Studio B Live -sarjassa nähtiin ja kuultiin tänä vuonna Jukka Pojan, Amorphiksen, Daughtryn ja Fun.:in esiintymiset.

Kesän startanneen YleXPopin huippukeikat muun muassa Palefacelta ja Pariisin Keväältä on edelleen katsottavissa täällä.

Festaritunnelmiin pääsee Ruisrockin, Provinssirockin ja Ilosaarirockin avulla.

Lähteet: YleX