Hyppää pääsisältöön

Astronautin kuuluisat sanat eivät tulleetkaan aivan spontaanisti

Ensimmäinen Kuussa koskaan tallustellut ihminen olikin suunnitellut suureen suosioon noussutta lausumaansa kuukausikaupalla.

NASA: Ensimmäinen avaruuskävely // Kuva: NASA

Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri askel ihmiskunnalle. Tuota lausumaa on väännelty, käännelty ja väärinkäytetty, mutta alkujaan sen lausui Neil Armstrong, ensimmäinen koskaan Kuussa astellut ihminen.

Lausahdus saattoi kuulostaa spontaanilta, mutta Armstrongin perheen mukaan astronautti oli pyöritellyt erilaisia ideoita kauankin. Astronautin veli Dean Armstrong kertoo saaneensa lukea kuuluisan lausuman paperilapulta vain joitakin päiviä ennen kuin Neil Armstrong lähti matkalleen kohti Kuuta.

- Hän ojensi minulle paperilapun, jolla se luki. Hän kysyi, mitä mieltä olen siitä ja minä sanoin vain: "Upeaa", Dean Armstrong kertoo.

Neil Armstrong astui Kuun pinnalle heinäkuun 21. päivä vuonna 1969.

Lähteet: The Telegraph