Hyppää pääsisältöön

Hyvin luonnistuu RSOlta rock ja Ismo Alagolta RSO

Ismo Alanko on yksi suomirockin ikoneista ja taipunut monenlaiseen pitkän uransa varrella. Hänet tunnetaan mm. yhtyeistä Hassisen kone, Sielun Veljet, Ismo Alanko Säätiö, Ismo Alanko teholla. Hän on myös säveltänyt musiikin Taivaan tulet TV-sarjaan, joka kuullaan Markus Fageruddin sovittamana. Konsertissa on mukana yksi ennenjulkaisematon biisi Maailmanlopun sushibaari sekä Ismo Alangon hittejä vuosien varrelta.

Ohjelma nähtävissä 6.1.myös Yle HD kanavalla ja 5.1 äänellä!

Kapellimestari Susanna Mälkki ja laulaja Ismo Alanko. Kuva: Yle

RSO ja Ismo Alanko

Viime vuoden marraskuussa käännettiin uusi sivu Radion sinfoniaorkesterin historiassa, kun Radion sinfoniaorkesterin solistina esiintyi karismaattinen ja kokeilunhaluinen rockmuusikko Ismo Alanko ja vauhtia piti yllä hurmaava kapellimestari Susanna Mälkki.

Ismo Alanko on omaperäinen suomalaisen musiikin ikoni ja Tuula Sarotien mukaan RSOn pirtaan sopi hienosti toteuttaa Alangon ja eturivin suomalaisten säveltäjien kanssa yhteistyöprojekti, jossa taiteellinen tinkimättömyys sai uusia ulottuvuuksia. Kokoonpanona on sinfoniaorkesteri, ei perinteisiä rockmusiikin soittimia.

Maailmanlopun sushibaari, Ismo Alangon ja RSOn konsertti. Kuva:YLE

Suomen eturivin sovittajat asialla

Yleisradio tilasi orkesterisovitukset kotimaisilta nykysäveltäjiltä ja he saivat Ismo Alangon toiveen mukaisesti vapaat kädet muokata teoksista uudenlaisia taiteellisia kokonaisuuksia. Monille sovittajille kuten mm. Lotta Wennäkoskelle Ismo Alanko on ollut fanituksen kohde. Yksi humoristisimmista sovituksista on Timo Hietalan Kun Suomi putos puusta. Siinä kuullaan mm. Nälkämaanlaulua ja kaljapullojen korkkien avausta. Herkän ja maisemallisen sovituksen on taas tehnyt Lotta Wennäkoski Kurjet biisiin. Herkkä hetki on myös se, kun Ismo esittää yksin ilman säestystä kappaleen Hetki hautausmaalla. Potin räjäyttää Kimmo Hakolan sovittama Taiteilijaelämää, joka jää taatusti soimaan päähän!

Konsertti on myös visuaalinen elämys. Valosuunnittelun toteuttivat Antti Silvennoinen Musiikkitalosta ja Ylen kuvaussuunnittelija Jari Väisänen. Äänisuunnittelusta vastasi Jyrki Saarinen ja upeat konserttitaltioinnit ohjasi Tiina Siniketo.

Teksti Tiina Laitinen - Kuvat YLE
Kirjoittaja on TV-taltioinnin tuottaja

Laulaja Ismo Alanko. Kuva: YLE.Maailmanlopun sushibaari – Ismo Alanko & RSO OSA 1, Yle Teema 6.1.2013 klo 20.35
Olli Virtaperko: Alkusoitto Sellokonsertto, solisti Mikko Ivars
Osmo Tapio Räihälä: Muoviruusuja omenapuissa, Harsoinen teräs
Markus Fagerudd: Rauhallista
Juhani Nuorvala: Rakkaudesta
Timo Hietala: Kun Suomi putos puusta
Hetki hautausmaalla (Ismo Alanko esittää yksin)
Tapani Länsiö: Meidän isä

Ismo Alanko. Kuva:YLEMaailmanlopun sushibaari – Ismo Alanko & RSO OSA 2, Yle Teema 13.1.2013 klo 22.30
Lotta Wennäkoski: Kurjet
Lotta Wennäkoski: Päivän uutinen
Risteys (Arttu Takalon aikaisemmin tekemä sovitus)
Kirmo Lintinen: Kullankaivajat
Kirmo Lintinen: Kuka puhuu
Markus Fagerudd: Taivaan tulet
Kimmo Hakola: Hullun paperit
Timo Hietala: Maailmanlopun sushibaari (ennenjulkaisematon kappale)
Kimmo Hakola: Taiteilijaelämää

Julkaistu 4.1.2013

Katso Ismo Alangon tunnelmat heti konsertin jälkeen

Tutustu Musiikin päivän tarjontaan

Kommentit