Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi harjoittelee treenikämpän sijaan kadulla

Uuden Musiikin Kilpailuun Ilmalaivalla-nimisellä kappaleella osallistuva Rautakoura treenaa sympaattista bluegrassiaan ainoastaan kadulla.

RAUTAKOURA

Viisi levyä julkaisseen, helsinkiläisen Rautakouran katusoittoura alkoi 2000-luvun puolivälissä.

- Uskaltauduttiin lopulta kadulle ja nykyään me treenataan vaan kadulla, yhtyeen Matti Mikkelä kertoo.

Rautakoura on oikeastaan kirjaimellisesti löydettykin kadulta. Suomen Yhdysvaltain edellinen suurlähettiläs nimittäin bongasi yhtyeen Helsingin keskustasta soittamaan läksiäisiinsä. Suurlähettiläät eivät suinkaan ole ainoita, jotka Rautakourasta diggailee.

- Usein lapset jäävät kuuntelemaan meitä ja aikuiset ovat silleen, että lähdetääs. Jostain syystä lapsiperheet on meidän kohderyhmää. Samoin bisnesmiehet, ne jotka tulee neljältä toimistosta ja jotka vois repii sen kauluspaidan pois päältään. Ne kattoo kaihoten meijän soittoo, Mikkelä naureskelee.

Yle Areenassa ja tänään TV2:lla nähtävässä jaksossa nähdään, kun tuomaristo näki Rautakouran ensimmäistä kertaa esiintymässä. Katso ennakkoon, miksi bändi tarvitsisi Toni Wirtasen mukaan lisää proteiinia.

Lähteet: Uuden Musiikin Kilpailu