Hyppää pääsisältöön

Tämä tyttöbändi on BBC:n mukaan vuoden kovin tulokas

Britannian yleisradioyhtiön järjestämässä jokavuotisessa Sound of -listauksessa valitaan aina alkavan vuoden kovin tulokas. Vuodelle 2013 BBC povaa kalifornialaiselle Haim-yhtyeelle menestystä.

Haim // Kuva: facebook.com/haimtheband

BBC:n Sound of 2013 -uuden musiikin listan kärkeen noussutta Haimia on verrattu muun muassa Fleetwood Maciin. Listan tarkoituksena on esitellä alkaneen vuoden parhaita uusia tulokkaita. Listaukseen ovat osallistuneet 213 brittikriitikkoa, media-alan edustajaa ja bloggaria.

BBC Radio Onen DJ Huw Stephens kuvaa Haim-yhtyeen innostusta tarttuvaksi.

- Heillä on anteeksipyytelemätön intohimo musiikkia kohtaan ja se loistaa läpi heidän biiseistään. He ovat loistavia muusikoita, joilla on todellisia lahjoja, Stephens perustelee.

Haim on toiminut muun muassa Florence and The Machinen ja Mumford and Sonsin lämmittelijänä. Haimin jäsenet Este, Danielle ja Alana ovat iältään 21-26 vuotiaita. He aloittivat musiikin tekemisen yhdessä jo lapsina. Kaikki sisaret soittavat kitaraa, rumpuja ja laulavat. Toisinaan tytöt kiskovat edelleen vanhempansa mukaan lavalle esiintyessään. Haimin musiikissa yhdistyvät 70-luvun rock, 80-luvun syntikkapoppi ja nykyajan r’n’b.

Kyseessä on 11. kerta kun Sound of -listaus järjestetään. Edellisien vuosien voittajia ovat muun muassa Adele, Ellie Goulding, Keane, Mika ja Jessie J. Sound of 2013 -listauksen toiselle sijalle nousi lontoolaisduo Tämän hetken coolein duo on tässä! ja kolmannelle sijalle New Yorkista kotoisin oleva räppäri Angel Haze.

Lähteet: BBC