Hyppää pääsisältöön

Paleface tutkii juuriaan Ylen ohjelmassa – ”Volgan mutka vai kisiksen putka”

Paleface avaa kansallisen identiteetin taustoja.

Paleface & Räjähtävä Nyrkki YleXPopissa 2012

Räppäri isännöi Suomen historian myytit -ohjelmaa, joka on tarina siitä, kuinka kielen avulla luotiin suomalaisille menneisyys ja alkukoti. Eli mistä on peräisin ajatus, että tulemme "Volgan mutkasta"?

JVG-huppariin sonnustautunut muusikko tutkii samalla myös omia juuriaan ja vetää kantelebattlen Maija Kauhasen kanssa.

Lisäksi artisti avaa ohjelmassa, miksi laulukieli vaihtui englannista suomen kieleen.

- Onhan se selvää, että se on meidän äidinkieli ja meidän yhteinen kieli. Sitä ei pääse pakoon. Englanninkielisen räpäytyksen voi antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Suomi on sielun ja mielenmaiseman kieli, Paleface perustelee.

Lähteet: Yle Areena