Hyppää pääsisältöön

Eeva Hartemaa ja Aarne Pelkonen voittoon Lappeenrannan laulukilpailuissa 2013

Aarne Pelkonen ja Eeva Hartemaa. KUVA Ari Nakari.

Lappeenrannan laulukilpailut 2013 saatiin päätökseen. Voittajat löytyivät sekä naisten että miesten sarjoista, he ovat Eeva Hartemaa, sopraano, ja Aarne Pelkonen, baritoni.

Tässä tulokset:

Naiset:
I Eeva Hartemaa, sopraano, 10.000€
II Emili Losier, sopraano, 7.000€
III Eeva-Maria Kopp, sopraano, 5.000€

Miehet:
I Aarne Pelkonen, baritoni, 10.000€
II Jere Martikainen, tenori, 7.000€
III Tapani Plathan, basso, 5.000€

Erikoispalkinnot:
Suni Oy: Sanna Matinniemi, sopraano, 1.500€
Lappeenrannan konserttiyhdistys ry: Juho Punkeri, 1.000€
Nordkalk OY AB: Jussi Juola, bassobaritoni, 1.000€

Julkaistu 6.1.2013

Katso myös kaikki välieräsuoritukset Areenassa.

Kommentit
 • Mustan 1900-luvun musiikillinen testamentti

  Levyarvio

  Natsi-Saksan juutalaisvainot ja antisemitismi, joka vaikutti laajemminkin Euroopassa, myös Stalinin Neuvostoliitossa, tuhosi ihmiselämien lisäksi suuren osan vuosisadan merkittävintä taidetta. Se esti teosten syntymisen joko suoraan tai muutti taiteen tekijöiden kokemusta maailmasta niin merkittävästi että myös taide ja sen reseptio muuttuivat. Tästä voi hyvällä syyllä puhua Mieczyslaw Weinbergin kohdalla. Omaisten menehtyminen natsien käsissä, pako Puolasta Valko-Venäjän kautta Moskovaan ja suoraan Stalinin syliin jätti lähtemättömän jäljen Weinbergiin.

 • Teatraalisen lyyrikon orkesterimusiikki tenhoaa

  Levyarvio

  Hans Werner Henze oli säveltäjänä tyylillisesti moniääninen, hyvinkin moderni mutta lyyrisellä, teatraalisella ja jopa tunteellisella pohjavireellä, hän otti yhteiskunnallisesti kantaa ja viihtyi sellaisissa modernistien hylkimissä teoslajeissa kuin sinfoniassa ja oopperassa. Värikkäissä ja usein ohjelmallisissa teoksissaan Henze on kaiketi itse asiassa postmodernimpi kuin monet niin sanotut postmodernistit.

 • Wolfin liedit ovat myöhäisromantiikan parasta antia

  Levyarvio

  Myönnän auliisti, että on tiettyjä musiikinlajeja – ja ehkäpä jopa säveltäjiä – joita tuon häpeilemättä esiin aina kun voin. Romantiikan ajan laulumusiikki muun muassa kuuluu lemppareihini, myös musiikinhistoriallisen merkityksensä vuoksi: 1800-luvun musiikillista kieltä on melko mahdotonta irrottaa lauletuista sanoistaan silloinkaan kun se väittää olevansa Hanslickin sanoin “soiden liikkuvia muotoja” eli niin sanotusti absoluuttista musiikkia.