Hyppää pääsisältöön

Jätkäjätkät ei varo halpoja kopioita

YleX:n Viikon albumina soi tällä viikolla Jätkäjätkien kolmas studioalbumi Marian sairaala.

Jätkäjätkät / YleXPop2010 Jyväskylä // Kuva: Tomi Mikola

Kuuntele koko albumi ennakkoon Jätkäjätkien kolmonen on täällä - kuuntele koko albumi ennakkoon!

Jätkäjätkien kolmas studioalbumi Marian Sairaala julkaistaan 11. tammikuuta eli tämän viikon perjantaina.

Kahdeksasta kappaleesta koostuva Marian sairaala kuulostaa rauhalliselta albumilta ottaen huomioon Jätkäjätkien energisyyden ja aiemmat balkanhenkiset tanssirallit.

- Tietyllä tavalla se meidän soundi, mitä me ollaan tehty, niin siitä tuli sellainen brändi ja samaa soundia on tupannut muutkin. Ainoa meidän reaktio, mitä me voidaan tehdä, on tavoitella uusia korkeuksia ja uudenlaisia mausteita ja tehdä uudenlaisia säväreitä, bändi kommentoi Viikon albumi -haastattelussa.

Muun muassa Kuningasideaa, GG Caravania ja Elokuuta on vertailtu Jätkäjätkiin. Jo ennen näitä yhtyeitä radiossa raikunut Jätkäjätkät arvostaa kollegoitaan, vaikka tuoreelta albumilta löytyykin Varokaa halpoja kopioita -niminen biisi.

- Kyl ne on ollut hyvin tehtyjä kopioita, ei ne oo ollu halpoja kopioita. Kyseinen kappale syntyi jo kolme vuotta sitten, eikä me silloin oltu vielä törmätty näihin hyviin kopioihin. Se oli sellainen lentävä lause, jotkut läpät vain jäävät elämään, yhtye perustelee.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu