Hyppää pääsisältöön

Rubikin tulevaisuuden suunta mystisyyden varjossa

Hollannin Eurosonic-musiikkitapahtumassa esiintynyt Rubik kertoi Uuden musiikin iltavuoron Venlalle ja Tonille pohtineensa paljon sitä, mitä vuosi 2013 Rubikille tarkoittaa.

Rubikin Artturi ja Jussi UMIn vieraana Eurosonicissa

Ensimmäistä kertaa vuonna 2007 Hollannin Eurosonicissa keikkaillut Rubik keskittyisi tällä hetkellä mieluusti vain uuden materiaalin linjojen hakemiseen.

- Ajatukset ovat jo siellä uusien asioiden luona ja uusissa haasteissa. Olemme miettineet, mitä vuosi 2013 meille tarkoittaa, ja pitääkö sen edes tarkoittaa mitään. On meillä siitä paljon ajatuksia ja paljon olemme tehneetkin uutta. Olemme myös kartoittaneet mitä tässä vaiheessa olevan bändin olisi hyvä seuraavaksi tehdä, yhtyeen laulaja Artturi Taira pohtii.

Yhtye keskustelee basisti Jussi Hietalan mukaan päivittäin, mikä uuden materiaalin suunta olisi.

- Ollaan käännetty vuorokausirytmiä ja täytetty teollisuushallit metelillä ja positiivisia asioita on tapahtunut. Katsotaan sitten mikä on niiden suhteen hyvä aikataulu edetä. Olemme etsineet uusia tapoja, joten se, mitä sieltä on tulossa ei välttämättä ole kaikkein perinteisintä, Artturi vihjaa.

Kuuntele haastattelu Eurosonic-tapahtumasta!

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro