Hyppää pääsisältöön

YleX kymmenen vuotta!

13. tammikuuta vuonna 2003 syntyi Suomen paras nuorisokanava, YleX.

YleX:n logo

Kysyimme YleX:n syntymäpäivien kunniaksi Facebookissa ja Twitterissä, mikä YleX:ssä kuulijoidemme mielestä on parasta. Parasta kanavassa ovat vastausten perusteella vahvat juontajapersoonat, huumori, musiikki jaParasta ennen! -ohjelma.

- Kyllä juontajat ja monipuoliset jutut tekevät YleX:stä parhaan. Eniten nautin, kun saa nauraa itse mukana juontajien repeillessä. Näitä hetkiä on joka päivä!, Miia kirjoittaa.

- Huippujuontajat, aidot jutut mainosten sijasta ja monipuolinen musa tekevät YleX:stä radiotaajuuksien kuninkaan!, Mikael puolestaan ylistää.

juuso myllyrinne // Kuva: Hanne Kautto

YleX:n entiset ja nykyiset työntekijät muistelivat Twitterissä ikimuistoisimpia hetkiään kanavalla. YleX Aamussa Mikko ”Peltsi” Peltolan kanssa juontanut Juuso Myllyrinne muisteli soittaneensa kanavan ensimmäisen kappaleen. Peltsi ja Juuso ovat YleX:n historian kenties suosituin ja kaivatuin juontajakaksikko.

- Kymmenen vuotta sitten tänä päivänä Radiomafiasta tuli YleX. Muistan soittaneeni ensimmäisen kappaleen, joka oli Robbie Williamsia. Ensimmäinen juonto kertoi kaloista, nykyisin New Yorkissa työskentelevä Myllyrinen twiittaa.

YleX:llä nykyisin musiikkipäällikkönä ja ylex.fi-sivuston vastaava tuottajana toimiva Tomi Saarinen kuului pitkään kanavan vakioääniin.

- Peltsin ja Juha Lahden kanssa kanssa punnitsimme itsemme joka aamu ja tulos julkistettiin radiossa. Oli paras laihdutuskuuri!, Saarinen muistelee.

Uuden musiikin iltavuoron Toni Laaksonen on niin ikään YleX-konkareita.

- Yhdeksän vuotta läheltä seuranneena upeita hetkiä on paljon. Mainitaan nyt Cypress Hill, Daughtry, Serj Tankian ja Patti Smith -tapaamiset.

YleX Iltapäivässä juontava Jenni Poikelus taas kuuluu kanavan tuoreimpiin vahvistuksiin.

- Vasta puoli vuotta mukana olleena, täytyy sanoa, et oot HUIKEE! En malta oottaa, et täysi-ikäistyt ja voin pyytää sua treffeille, Poikelus twiittaa.

Lisäämme muisteluita tähän artikkeliin niiden sadellessa.

Kesällä YleXPopissa Tampereella juhlitaan kymppikerholaista ja sen lisäksi syntymäpäivää juhlistetaan pitkin vuotta muun muassa YleX esittää -klubeilla. Lisäksi ohjelmakaaviossa on tapahtunut muutoksia, ja lisää yllätyksiä on vielä tulossa lähiaikoina.

Lähteet: YleX, Facebook, Twitter