Hyppää pääsisältöön

Anna tekee pikadeittailusta totta

Anna Uusiheimala - Amorin apukädet. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo.

Anna Uusiheimala, 32, sai viime kesänä idean deittipalveluyrityksen perustamisesta. Deittisirkus on Suomen ensimmäinen virallinen speed datingiin eli pikadeitteihin erikoistunut yritys.

Anna pyörittää perustamaansa Deittisirkusta tällä hetkellä yksin.

- Enää ei ole todellakaan mitään vapaa-ajan ongelmia. Kaikki liikenevä aika menee tähän. Mutta uskon, että tästä tulee hyvä juttu, kun suomalaiset löytävät palvelun, Anna intoilee.  

Noin kolmenkymmenen euron speed dating -hinta määräytyi sen mukaan, mitä samantyyppiset deittitapahtumat maksavat muualla maailmassa. Anna kyseli myös ystäviltään ja tuttaviltaan, mitä he olisivat valmiita maksamaan pikadeiteistä.

Ajatus maksullisista treffeistä useamman tuntemattoman kanssa saattaa epäilyttää. Eihän kukaan voi taata, että treffeillä  eteesi istuukin se prinssi Komea ja hurmaava.

Ihmiset jotka suhtautuvat tähän äärettömällä vakavuudella ja lopputuloshakuisesti eivät ehkä ole edes oikeata kohderyhmää.
- Ihmiset jotka suhtautuvat tähän äärettömällä vakavuudella ja lopputuloshakuisesti eivät ehkä ole edes oikeata kohderyhmää. Pikadeittailua voi verrata vaikka leffassa käymiseen tai johonkin muuhun kulttuuritapahtumaan. Se on ajanvietettä siinä missä teatteri- tai baari-iltakin. Voit vain nauttia uusista ihmisistä, saada treffiseuraa yhdeksi illaksi tai uuden ystävän. Aina on kuitenkin mahdollisuus löytää se oikea vaikka loppuelämäksi, Anna summaa vaihtoehtoja. 

Koska Anna on aina neuvonut ja ohjeistanut sinkkukavereitaan, hän mietti, miten deittailua voisi treenata muutenkin kuin nettitreffeillä tai baarissa.

- Speed dating on ihan vanha juttu jo muualla maailmassa, mutta huomasin, että Suomessa ei kukaan järjestä tällaista, joten päätin yrittää, Anna toteaa.

Annasta huokuu, kuinka kokonaisvaltaisesti hän on mukana työssään.

- Tätä työtä ei voisi tehdä, jos ei olisi halua tuottaa ihmisille elämyksiä ja saattaa heitä yhteen. 

Anna Uusiheimala - Amorin apukädet. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo.

Anna ei pelkää yrittäjyyden riskejä

- Tosi kallis harrastus, Anna nauraa, kun kysyn kannattaako deittiyrityksen pyörittäminen Suomessa. - Jos en olisi lähtenyt yrittämään, niin en olisi koskaan saanut tietää minne tämä tie vie.

Anna ei pelkää riskejä. Yrittäjyys on Annan sanoin kuuntelua ja tunnustelua. Yrittäjän on joustettava ja muutettava toimintatapaa ja tarjontaa sen mukaan, mistä asiakkaat löytyvät ja mistä he ovat kiinnostuneita.

- Olen aina pyöritellyt kaikenlaisia yritysideoita ja koska olen taustaltani yritysneuvoja, on yrittäminen koukuttanut, Anna pohtii. - Useimmiten miehillä on enemmän sitä perusluottamusta lähteä yrittäjäksi. Naiset miettivät riskejä tarkemmin ja pidempään.

Varmuuden vuoksi Anna onkin pitänyt vielä ”päivätyönsä” uuden yrityksen rinnalla.

Joskus kodin ja kahden työn yhteensovittaminen on hermoja raastavaa, mutta Anna sanoo olevansa nainen, joka haluaa toteuttaa itseään. Hänelle työ on aina ollut tärkeä osa elämää.

- En ole kahdeksasta neljään -ihminen, en erottele työtä ja vapaa-aikaa. Se on sitä kaikkea koko ajan!

Vaikka aviomiestakuuta pikadeiteillä ei siis ole, elämyksen Anna lupaa.
Vaikka aviomiestakuuta pikadeiteillä ei siis ole, elämyksen Anna lupaa.

Tulevana lauantaina 19.1. Helsingissä järjestettävä Deittisirkuksen ensimmäinen speed dating -tapahtuma ravintola Apollossa on loppuunmyyty naisten osalta, yli 35-vuotiaita miehiä kaivataan mukaan vielä jokunen.

Saako tästä päätellä, että Annasta tulee isona Amorin apukädet? 

Linkit:

Kommentit
 • Kuusi kuvaa lähetykset ja kuvat

  Lista uusimmista Kuusi kuvaa ohjelmista ja linkit sivuille.

  Kuusi kuvaa kertoo vieraana olevan henkilön elämäntarinan kuuden hänelle tärkeän valokuvan kautta. Lauantaisin klo 8.05, uusinta sunnuntaisin klo 17.10 Yle Radio 1 Lista uusimmista Kuusi kuvaa ohjelmista ja linkit ohjelmien sivuille, josta löytyvät esillä olevat kuvat ja esittely ohjelman vieraasta. Gian Majidi 21.7. Kirsti Kirjavainen 14.7.

 • Rabbi Simon Livson haluaa auttaa ihmisiä elämään juutalaisuuttaan todeksi

  Rabbi Simon Livson elää juutalaisuutta todeksi

  New Yorkissa ja Israelissa rabbiksi opiskellut Simon Livson on neljännen polven suomen juutalainen. Helsingin juutalaisessa synagogassa hän johtaa joka aamu rukouksia ja opastaa seurakuntalaisia miten elää hyvänä juutalaisena. Neljän lapsen perheenisänä hän joutuu luovimaan rabbin velvollisuuksien ja lastenkasvatuksen liittyvien haasteiden välillä. Onneksi hänellä on viisas vaimo.

 • Kuvataiteilija Satu Kiljunen haluaa maalata ihmistä elämänsä loppuun saakka

  Satu Kiljusen tärkein juttu on maalata ihminen.

  Taideyliopiston kesäkuussa promovoitu kunniatohtori, kuvataiteilija Satu Kiljunen kulkee tinkimätöntä, visuaalista tietään. Hän on ollut maailmalle avoin, lähtenyt äärialueille ja löytänyt sieltä suuria ulottuvuuksia elämäänsä. Himalajan huipuilta hän on päätynyt samankaltaiseen maisemaan, vakkituiseksi asukkaaksi ulkosaaristoon.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

Uusimmat sisällöt - Elämä