Hyppää pääsisältöön

Katri Helena valloitti Kaustisen

Jenkalla läpimurtonsa tehnyt Katri Helena palasi kansanmusiikin vaikutuspiiriin 1990-luvun puolivälissä Vie minut -levynsä myötä. Vuonna 1996 hän veti Kaustiselle ennätysyleisön keikallaan Sibelius-Akatemian Superpelimannien kanssa.

Katri Helenaa säesti suomalaisen uusfolkin nousevista tähdistä koottu "superbändi". Mukana olivat Maria Kalaniemi (haitari), Kimmo Pohjonen (haitari ja huuliharppu), Arto Järvelä (viulu, nyckelharpa), Petri Hakala (mandoliini ja kitara), Olli Varis (kitara) ja Tapani Varis (basso). Kokoonpanoa johti Katri Helenan luottosovittaja Esa Nieminen.

Konsertissa kuultiin luonnollisesti tuore kansanmusiikkivaikutteinen Vie minut -hitti. Melkoisesti varhaiskantaisempaa suomifolkkia edusti vauhdikas sovitus Matalan torpan balladista.

Katri Helenan uran keskeisiä kappaleita oli koottu potpuriksi, johon sisältyivät myös Jukka Kuoppamäen kirjoittamat klassikot Ei kauniimpaa ja Anna mulle tähtitaivas. Vuonna 1992 levytetty, hengellisiäkin ulottuvuuksia sisältävä Anna mulle tähtitaivas on Katri Helenan rakastetuimpia numeroita, ja myös oheisessa taltioinnissa sen sanoja tapaillaan katsomossa vaikuttuneina.

Tietolaatikko

Vie minut. Säv. Esa Nieminen, san. Sinikka Svärd, sov. Esa Nieminen.
Matalan torpan balladi. Säv. ja san. trad., sov. Esa Nieminen.
Ei kauniimpaa. Säv. ja san. Jukka Kuoppamäki., sov. Esa Nieminen.
Anna mulle tähtitaivas. Säv. ja san. Jukka Kuoppamäki., sov. Esa Nieminen.

Kommentit