Hyppää pääsisältöön

Resepti: Siikatartar

Voita & Sokeria -sarjassa Santeri valmistaa kevyen ja tyylikkään mutta älyttömän herkullisen alkupalan. Siian perkeistä voi lisäksi keittää kalaliemen. Annos kootaan lautaselle rengasmuotin avulla ja koristellaan kapriksilla ja tillillä.

Myös useimmat kuohuviinit istuvat annoksen seuraksi mukisematta.
Siikatartar (neljälle)

1 iso tai kaksi pientä tuoretta siikafileetä (n. 300 g)
½ kypsä päärynä
1 tl täysruokosokeria
2 rkl tilliä
½ punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
½ tl cayennepippuria
himalajansuolaa ja pippuria

Koristeluun

8 isoa kaprista
tuoretta tilliä


Hanki tartaria varten mieluiten mahdollisimman tuore, kokonainen siika, jonka fileoit itse. Fileoi siika ja nypi siitä ruodot pois. Perkeitä ei kannata heittää pois, vaan keitellä niistä kalalientä. Hienonna siika veitsellä pieneksi kuutioksi. Kuori päärynä ja kuutioi puolikas hedelmämalto pieneksi kuutioksi. Hienonna punasipuli ja tilli.

Yhdistä hienonnetut ainekset kulhossa ja lisää perään sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puolisen tuntia. Kokoa annos rengasmuotin avulla keskelle lautasta. Viimeistele muutamalla isolla kapriksella ja tillin oksalla. Nauti heti!

Annoksen seuraksi on syytä valita reilusti hapokas valkoviini, jossa saa olla myös pikkuisen jäännössokeria. Esimerkiksi moni Riesling toimii annoksen kanssa loistavasti. Myös useimmat kuohuviinit istuvat annoksen seuraksi mukisematta.

Reseptit valmistetaan lauantaiaamuisin Aamu-tv:ssä, YLE TV1, jälkeenpäin Areenassa.Ohje: Santeri Hämäläinen

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka