Hyppää pääsisältöön

Miestutkija: Naisviha on kärjistynyt 2000-luvulla

Miestutkija Arto Jokinen vieraili YleX:n Etusivu-ohjelmassa tällä viikolla. Haastattelussa tutkija arvioi naisvihan kärjistyneen 2000-luvulla.

Arto Jokinen

Viime aikoina verkossa ja mediassa on puhuttu naisista syyllistävään sävyyn. Jos penkoo syvemmälle nettimaailmaan, sieltä voi löytää suoranaista naisvihamielisyyttä.

- Kyllä se 2000-luvulla on kärjistynyt ihan selvästi. Ne kaikki ikään kuin nitoutuvat yhteen. Suorastaan rasistinen keskustelu, homofobinen keskustelu ja naisvihamielinen keskustelu linkittyvät toisiinsa. Niissä on usein samat henkilöt keskustelemassa. Näkisin sen yhteiskunnan muutoksena ja pirstoutumisen seurauksena. Siinä on jotain nostalgista kaipuuta sellaiseen eheään aikaan, jolloin Suomi oli sellainen lintukoto ja asiat olivat ikään kuin selkeämmin.

Miestutkija Arto Jokinen sanoo, että naisviha voi kärjistyä tekoihin.

- Naisten seksuaalisen itsemääräämisoikeudesta käyty keskustelu on käännetty jo niin, että se on miehiin kohdistuvaa sortoa. Sitä on väännetty niin paljon, että se alkaa jo muuttua faktaksi mediassa. Se voi johtaa tietenkin myös tekoihin.

Miestutkija: On paljon sinkkuja jotka eivät vain kohtaa

Lähteet: YleX Etusivu