Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi samalle agentuurille Coldplayn ja Eminemin kanssa

Kotimainen partyindiesuuruus Satellite Stories on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen.

Satellite Stories YleXPop-klubissa Oulun Nelivitosessa // Kuva: Maria Rautio

Kovassa nosteessa oleva oululainen Satellite Stories on tuore vientilupaus. Yhtye esiintyi hiljattain Hollannissa ja kyseinen reissu toi bändille myös merkittävän sopimuksen kansainvälisen Xray Touring -agentuurin kanssa. Lafkan rosterissa ovat myös Coldplay ja Eminem. Suomalaisyhtyeistä näyttävälle bändilistalle ovat jo aiemmin mahtuneet The 69 Eyes ja Apocalyptica.

Satellite Stories työstää parhaillaan kakkosalbumiaan maaseutumaisemissa Ruotsissa, mutta ehtivät silti avata diilin merkitystä YleX:lle.

- Joe Ogden Xray Touringilta otti yhteyttä manageriimme, koska he olivat nähneet meidän show’n Eurosonicissa. He olivat todella innostuneita meistä, joten oli helppo kiinnostua yhteistyöstä. Meille tarjottiin muutamaa muutakin diiliä, mutta Xray oli ehdottomasti paras, bändi perustelee.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro ryhtyi soittamaan Satellite Storiesia vuonna 2010 Kellarin kautta ja myöhemmin yhtyeen Family-biisi soi Venla Kokkonen: Satellite Stories / Family . Lisäksi poppoon debyytti on soinut Suomen vientitoivon "party-indie" toimii kuin jäänmurtaja. Kansainvälistä nostetta yhtye alkoi saada viime vuonna.

- Viimeiset 12 kuukautta ovat olleet kuin unelmaa meidän bändille. Emme olisi ikinä uskoneet, että tulemme rundaamaan Lontoossa, Berliinissä ja Tokiossa. Tämä sopimus on taas yksi askel eteenpäin uralla. Samalla agentuurilla on meidän lempibändejämme ja se antaa meille uskoa jatkaa samaan malliin. Nyt meillä on kansainvälinen tiimi auttamassa meitä menestymään, yhtye kertoo.

Satellite Stories tulee kiertämään keväällä Briteissä, koska heidän debyyttialbuminsa Phrases To Break the Ice julkaistaan siellä toukokuussa Tri-Tone Recordsin kautta. Lisäksi esikoisalbumi tuupataan markkinoille Hollannissa ja Aasian markkinat kiinnostavat bändiä kovasti. Satellite Stories on kiinnitetty myös espanjalaiselle Arenal Sound -festivaalille, joka on loistava näytönpaikka oululaisbändille.

- Promotoimme vielä debyyttialbumia ja keikkailemme sen tiimoilta, mutta työstämme samalla seuraavaa levyä. Toivottavasti se julkaistaan vielä tämän vuoden lopulla, bändi päättää.

Lähteet: YleX

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.