Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi samalle agentuurille Coldplayn ja Eminemin kanssa

Kotimainen partyindiesuuruus Satellite Stories on allekirjoittanut merkittävän sopimuksen.

Satellite Stories YleXPop-klubissa Oulun Nelivitosessa // Kuva: Maria Rautio

Kovassa nosteessa oleva oululainen Satellite Stories on tuore vientilupaus. Yhtye esiintyi hiljattain Hollannissa ja kyseinen reissu toi bändille myös merkittävän sopimuksen kansainvälisen Xray Touring -agentuurin kanssa. Lafkan rosterissa ovat myös Coldplay ja Eminem. Suomalaisyhtyeistä näyttävälle bändilistalle ovat jo aiemmin mahtuneet The 69 Eyes ja Apocalyptica.

Satellite Stories työstää parhaillaan kakkosalbumiaan maaseutumaisemissa Ruotsissa, mutta ehtivät silti avata diilin merkitystä YleX:lle.

- Joe Ogden Xray Touringilta otti yhteyttä manageriimme, koska he olivat nähneet meidän show’n Eurosonicissa. He olivat todella innostuneita meistä, joten oli helppo kiinnostua yhteistyöstä. Meille tarjottiin muutamaa muutakin diiliä, mutta Xray oli ehdottomasti paras, bändi perustelee.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro ryhtyi soittamaan Satellite Storiesia vuonna 2010 Kellarin kautta ja myöhemmin yhtyeen Family-biisi soi Venla Kokkonen: Satellite Stories / Family . Lisäksi poppoon debyytti on soinut Suomen vientitoivon "party-indie" toimii kuin jäänmurtaja. Kansainvälistä nostetta yhtye alkoi saada viime vuonna.

- Viimeiset 12 kuukautta ovat olleet kuin unelmaa meidän bändille. Emme olisi ikinä uskoneet, että tulemme rundaamaan Lontoossa, Berliinissä ja Tokiossa. Tämä sopimus on taas yksi askel eteenpäin uralla. Samalla agentuurilla on meidän lempibändejämme ja se antaa meille uskoa jatkaa samaan malliin. Nyt meillä on kansainvälinen tiimi auttamassa meitä menestymään, yhtye kertoo.

Satellite Stories tulee kiertämään keväällä Briteissä, koska heidän debyyttialbuminsa Phrases To Break the Ice julkaistaan siellä toukokuussa Tri-Tone Recordsin kautta. Lisäksi esikoisalbumi tuupataan markkinoille Hollannissa ja Aasian markkinat kiinnostavat bändiä kovasti. Satellite Stories on kiinnitetty myös espanjalaiselle Arenal Sound -festivaalille, joka on loistava näytönpaikka oululaisbändille.

- Promotoimme vielä debyyttialbumia ja keikkailemme sen tiimoilta, mutta työstämme samalla seuraavaa levyä. Toivottavasti se julkaistaan vielä tämän vuoden lopulla, bändi päättää.

Lähteet: YleX