Hyppää pääsisältöön

Hurts YleX:lle: Muse ja Coldplay -vertaukset imartelevat

Hurtsin kosketinsoittaja ja kitaristi Adam Anderson ei välitä vertauksista muihin bändeihin, mutta vakuuttaa samankaltaisuuksien olevan sattumia.

Hurts // Kuva: Tomi Mikola

Hurtsin kahta uutta biisiä Miraclea ja The Roadia on verrattu Coldplayhin ja Museen. Adam Anderson kertoo, etteivät vertaukset ole lainkaan huonoja. 18-vuotiaana kun Anderson aloitti kitaransoiton, hän ihaili Musea.

- Ne ovat molemmat hienoja bändejä. Ehkä Musen vaikutus on kulkeutunut sinne vuosien saatossa. Se on oikeastaan imartelevaa. Viimeksi meitä verrattiin Pet Shop Boysiin, joten otan Muse-vertauksen vastaan mielelläni, Anderson sanoo.

Anderson sanoo, että bändin Miracle-biisiä on verrattu Coldplayn ja Rihannan Princess of China -biisiin useammankin kerran.

- Kun teemme musiikkia, emme tosiaan kuuntele muiden biisejä silloin. Vasta lopetettuamme biisin tekemisen, joku mainitsi sen kuulostavan kyseiseltä kappaleelta. Hehän ovat uskomaton bändi ja rakastamme heitä, mutta kyseessä on vain sattuma, Adam Anderson vakuuttaa.

Hurts julkaisee uuden Exile-albumin maaliskuussa. Anderson vakuutteli Hurts lupaa palata Suomeen: Olemme teidän poikianne, että uuden albumin myötä yhtye saapuu konsertoimaan myös Suomeen.

Lähteet: Ylex UMI