Hyppää pääsisältöön

UMK: Kaksi jälleen finaaliin, Atlético Kumpula ulos

Uuden Musiikin Kilpailussa selvisi jälleen kaksi finalistia. Kilpailun joutui jättämään kesken Atlético Kumpula.

UMK-juontajat Ile ja Anne

Uuden Musiikin Kilpailussa oli torstai-iltana vuorossa toinen livelähetys. Jatkopaikoista kisasivat Atlético Kumpula, Krista Siegfrids, Lucy Was Driving, Arion, Elina Orkoneva ja Great Wide North. Tuomariston ja yleisön äänten perusteella kilpailun joutui jättämään kesken Atlético Kumpula. Kilpailun ennakkosuosikki Krista Siegfrieds sekä 17-18-vuotiaiden helsinkiläisnuorukaisten Arion jatkoivat suoraan finaaliin.

Tuomariston suosikeiksi nousivat tällä kertaa kokkolalaisbändi Great Wide North ja Arion, jolle UMK-tuomari Tomi Saarinen povasi menestystä:

- Jos suomalaiset levy-yhtiösedät oli hereillä, ne soittaa teille ihan just nyt, Saarinen hehkutti Arionin esityksen päätteeksi.

Loput kilpailijat jatkoivat semifinaaliin. Viime viikolla finaaliin pääsivät Diandra ja Mikael Saari.

Suorassa lähetyksessä esiintyi Jesse Kaikuranta. Lähetyksen kokonaisuudessaan voit katsoa Yle Areenasta.

Uuden musiikin kilpailu on Yleisradion järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta uutta biisiä. Esiraati kuunteli kilpailuun lähetetyt 470 demoa. Esiraadin suositusten pohjalta tuomaristo valitsi 12 kilpailijaa. Heistä kahdeksan pääsee Espoon Barona Areenalla 9.2. järjestettävään finaaliin kilpailemaan siitä, kuka edustaa Suomea Euroviisuissa Ruotsin Malmössä toukokuussa 2013.

Lue myös:

Krista Siegfrids: Poikaystävä lupaili kosia, jos pääsen Euroviisuihin

Arion: Lyhensimme UMK-biisiämme kahdella minuutilla