Hyppää pääsisältöön

Juuri nyt: Hakkerit kaappasivat viranomaissivut Yhdysvalloissa - julistavat sotaa

Anonymous julistaa, että Operation Last Resort on alkanut. Viranomaissivu kaapattiin noin klo 8 Suomen aikaa.

Anonymous-ryhmä kaappasi ussc-viranomaisivut.

Yhdysvaltain viranomaissivusto ussc.gov on kaapattu. Etusivulle on upotettu YouTube-video, jossa julistetaan sota Yhdysvaltain hallintoa kohtaan. Hallinnon mädännäisyyttä arvostelevan videon alla olevassa tekstissä puhutaan mystisistä ohjusten taistelukärjistä, jotka tullaan laukaisemaan. Kärjet on nimetty Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomarien mukaan ja ne ovat linkkejä tiedostoihin.

Videon alle on kirjoitettu videon sisältö tekstimuodossa. Siinä kerrotaan muun muassa, että internet-aktivisti Aaron Swartzin kuolema oli viimeinen pisara. Anonymous haluaa kostaa sen ja hakkeriryhmä kertoo pitäneensä hätäkokouksen välittömästi kuolemantapauksen jälkeen. Sen seurauksena ryhmä julistaa nyt nyt hyökkäävänsä Yhdysvaltain oikeuslaitosta vastaan samalla tavalla kuin järjestelmä käy ihmisten kimppuun.

FBI riemuitsi sikamaisesti viime vuonna menestystään, kun he onnistuivat soluttautumaan Anonymouksen tiettyyn osaan. Tämä soluttautuminen onnistui samoilla taktiikoilla, jotka johtivat Aaron Swartzin kuolemaan, se kirjoittaa.

Soluttautuminen ei olisi onnistunut ilman liittovaltion tuomareiden epäoikeudenmukaisia tuomioita, joilla tuhotaan yksittäisten haktivistien elämä, julistuksessa jatketaan. Oikeushallintoon kuuluva sivusto on valittu sen symbolisen luonteen takia.

...Liittovaltion lainsäädäntö antaa tuomareille mahdollisuuden huijata kansalaisilta pois heille perustuslaissa luvatut asiat, kuten oikeuden tasapuoliseen oikeudenkäyntiin.

Alla video, joka löytyy myös virainomaissivustolta - täältä. Mikäli alle upotettu video ei näy, se löytyy myös tämän linkin takaa. Twitterissä käyttäjät kommentoivat tilannetta hashtägillä #ussc

Kaapattu ussc.gov-sivusto on lakannut toimimasta hieman ennen klo 13:a. Googlen välimuistipalvelusta löytyy versio sivustosta. Siitä näet, miltä etusivu näytti. Linkki tässä.

Päivitetty 17:29. Lisätty linkki Googlen välimuistitallenteeseen, josta näkee, miltä kaapattu sivusto näytti.

Päivitetty 13:25. Lisätty tieto siitä, ettei sivustolle enää pääse.

Päivitety 12:51. Lisätty otteita julistuksesta.

Lähteet: Mashable