Hyppää pääsisältöön

Kosmetologi: Yhä useampi haluaa sokeroida alapäänsä sileäksi

Mitä karvoja poistetaan eniten? YleX Viikonlopun suuressa karvakeskustelussa puhuttiin kiitorataviivasta ja miesten selkäkarvoista.

Asiakas Minna Allinen ja kosmetologi Marjo Fischer kävivät YleX Viikonlopussa karvakeskustelua.

90-luvulla vahattiin lähinnä sääriä. Kosmetologi Marjo Fischer on aloittanut brasilialaiset vahaukset ja sokeroinnit vuonna 2005 ja hän sanoo, että silloinkin harva halusi alapääkarvoista eroon. Nyt Fischer ei muuta teekään. Joko otetaan kaikki pois tai sitten jätetään pieni karvaviiva, jota kosmetologi kutsuu nimellä kiitorataviiva.

Eikö ole inhottavaa puuhaa työskennellä ihmisten intiimialueiden kimpussa karvoja repien?

- Ei. Se on työtä siinä, missä muukin. Ne ovat ne ensimmäiset kerrat, kun sitä on tehnyt, niin on ajatellut, että mihinkähän suuntaan sitä katselisi. Että, kehtaanko minä nyt tuijottaa toisen jalkoväliin. Siitä on päässyt totaalisesti yli. En ajattele, että siinä se nyt makaa vehkeet levällään.

Sen sijaan kosmetologin huomio kiinnittyy itse työnsarkaan eli siihen, mikä on karvan kasvusuunta ja miten homman hoitaisi mahdollisimman kivuttomasti. Heitetäänkö siinä samalla tavalla läppää kuin kampaajalla?

- Siinä käydään läpi kesälomat, kesämökit, työpaikat, koulutukset ja parisuhteet. Ihan kaikki. Sekä miesten, että naisten kanssa. Se on oikein sellainen paras jutusteluhetki.

Harvinaisimpia asiakkaita ovat rinta- tai selkäkarvoja poistattavat miehet. Selkäkarvoitusta on niin harvalla, että senkin takia niiden poistamista on vähän, kosmetologi sanoo. Suosituin poistomenetelmä siinäkin on sokerointi.

- Siinä sokerimassalla poistetaan karvat, se on sellaista jähmeää ja tahmaista massaa, joka koostuu sokerista, vedestä ja sitruunamehusta. Se on ihan luonnontuote. Se levitetään iholle pieninä paloina ja poistetaan karvat karvan kasvusuuntaan. Vahauksessa ne poistetaan kasvusuuntaa vastaan.

Sokerointi katkoo vähemmän karvoja ja on iholle parempi vaihtoehto. Vahaaminen onkin jäänyt pois useimpien kosmetologien palveluista. Miesasiakkaita Fishcerillä on kymmeniä. Suurin osa heistäkin haluaa alapään sileäksi.

Mikä on karvojen poistoon liittyvä optinen harha? Kumpaa genitaalialueen karvojen poisto sattuu enemmän: miestä vai naista? Kuuntele alta.

Lähteet: YleX Viikonloppu