Hyppää pääsisältöön

Pohjois-Korea vankileireineen nyt Google Mapsissa

Google on julkaissut eristäytyneestä Pohjois-Koreasta yksityiskohtaisen kartan.

Pjongjangin keskusta. // Kuva: Google Maps

Googlen julkaisema kartta Pohjois-Koreasta on huomattavasti entistä tarkempi. Google Mapsin kartta päivitettiin sen jälkeen kun yhtiön toimitusjohtaja Eric Schmidt oli vieraillut Pohjois-Koreassa. Tähän asti Pohjois-Korea on ollut Google Mapsin viimeisiä käytännössä liki kartoittamattomia alueita.

Päivitetyllä kartalla näkyy myös Pohjois-Korean pahamaineisia vankileirejä. Kartoitustyö on kestänyt useita vuosia, ja siihen on osallistunut lukuisia vapaaehtoisia. Uusi kartta perustuu pitkälti satelliittikuviin.

Pohjoiskorealaisia itseään kartta ei kuitenkaan juuri hyödytä, sillä internetiin pääsy on maassa varattu hyvin harvalukuiselle puolue-eliitille.

Lue lisää Yle Uutisten sivuilta.

Lähteet: Yle Uutiset, AFP