Hyppää pääsisältöön

Pahan akselin lanseerauksesta 11 vuotta – näin termi on vaikuttanut viihdemaailmaan

Axis of evil -termin lanseerauksesta tuli eilen kuluneeksi 11 vuotta. Yhdysvaltojen entisen presidentin George W. Bushin lausahdusta on sittemmin käytetty monissa popkulttuuriyhteyksissä Tähtien sodasta Top Geariin.

Team America - Kim Jong Il // Kuva: Stilli elokuvasta

Iranin, Irakin ja Pohjois-Korean yhteen niputtanut termi on 11 vuoden aikana löytänyt tiensä niin South Parkin tekijöiden Team America: World Police -animaatioon, Top Geariin ja Tähtien sota -novelleihin. Myös kolmannen Tähtien sota -episodin, Sithin koston, on tulkittu olevan George Lucasin kritiikkiä Bushin hallintoa kohtaan.

System of a Downista tuttu Serj Tankian ja Rage Against the Machinen kitaristi Tom Morello puolestaan perustivat poliittisen järjestön Axis of Justice ja Top Gear -ohjelmassa nähtiin kuusipyöräinen auto, jonka keskiakselia kutsuttiin Axis of eviliksi.

Kuuntele YleX Aamun Aleksin kattavampi kooste termistä alla!

Lähteet: YleX Aamu