Hyppää pääsisältöön

Vuoden levy 2012 on Meta4-jousikvartetin Shostakovitsh-äänite

Janne Koskinen, Atte Kilpeläinen, Antti Tikkanen, Minna Pensola ja Helena Hannikainen. KUVA Sandra Saulo / Yle.

Vuoden levy 2012 -kunniakirja on myönnetty Meta4-kvartetin Shostakovitsh-äänitteelle. Levy on saksalaisen Hänssler Classicin tuotantoa. Kunniakirja ojennettiin suorassa Kantapöytä-ohjelmassa 30.1.

Vuoden levy -kunniakirja on Yle Kulttuurin tunnustus levylle, jolla on kantavuutta suomalaisen esittävän tai luovan säveltaiteen edistämisessä. Vuoden levyn valitsevat Ylen klassisen musiikin toimittajat.

Vuoden levyn ohessa järjestettiin myös yleisöäänestys. Yleisön suosikiksi nousi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin levy "Metsän poika". Levyllä kuullaan Toivo Kuulan lauluja sekä Kimmo Hakolan Kivi-laulut. Solisti on baritoni Jorma Hynninen ja orkesteria johtaa Juha Kangas. Levy on Alba-yhtiön tuotantoa.

Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken järjestetyn arvonnan voitti Petri Pesonen.

Julkaistu 30.1.2013