Hyppää pääsisältöön

Vuoden levy 2012 on Meta4-jousikvartetin Shostakovitsh-äänite

Janne Koskinen, Atte Kilpeläinen, Antti Tikkanen, Minna Pensola ja Helena Hannikainen. KUVA Sandra Saulo / Yle.

Vuoden levy 2012 -kunniakirja on myönnetty Meta4-kvartetin Shostakovitsh-äänitteelle. Levy on saksalaisen Hänssler Classicin tuotantoa. Kunniakirja ojennettiin suorassa Kantapöytä-ohjelmassa 30.1.

Vuoden levy -kunniakirja on Yle Kulttuurin tunnustus levylle, jolla on kantavuutta suomalaisen esittävän tai luovan säveltaiteen edistämisessä. Vuoden levyn valitsevat Ylen klassisen musiikin toimittajat.

Vuoden levyn ohessa järjestettiin myös yleisöäänestys. Yleisön suosikiksi nousi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin levy "Metsän poika". Levyllä kuullaan Toivo Kuulan lauluja sekä Kimmo Hakolan Kivi-laulut. Solisti on baritoni Jorma Hynninen ja orkesteria johtaa Juha Kangas. Levy on Alba-yhtiön tuotantoa.

Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken järjestetyn arvonnan voitti Petri Pesonen.

Julkaistu 30.1.2013

Kommentit
 • Antheil viihdyttää tyylillä

  Antheil viihdyttää tyylillä

  George Antheil (1900–1959) toimi monipuolisesti kirjoittajana, pianistina, keksijänä sekä säveltäjänä kahlitsematta itseään tekijänä minkään tietyn lajityypin edustajaksi. Kirjoittajana tekijän käsistä valmistui lehtiartikkeleita, omaelämäkerta, jännitysromaani sekä kolumneja.

 • Florence Pricen lempeää Americanaa

  Florence Pricen lempeää Americanaa

  Afroamerikkalaisen naissäveltäjän tie ei todellakaan ollut helppo 1900-luvun alun Yhdysvalloissa. Silti Florence Price (1887–1953) onnistui ylittämään sukupuoleensa ja etnisyytensä kohdistuneet esteet ja luomaan varteenotettavan tuotannon ennen kaikkea orkesterimusiikin säveltäjänä.

 • Saksofonin ja harpun monipuolinen kokonaisuus

  Saksofonin ja harpun monipuolinen kokonaisuus

  Harpulle ja saksofonille kirjoitettu ohjelmisto ei ole vielä järin suureksi päässyt kasvamaan. Yhdysvaltalainen The Admiral Launch Duo (Jennifer R.

 • John Joubertin vikkeläliikkeisiä soivuuksia

  John Joubertin vikkeläliikkeisiä soivuuksia

  ”Haluan, että musiikkini on ymmärrettävää, nautittavaa ja omaksuttua. En halua elää suljetussa ja keinotekoisessa nykymusiikin maailmassa. Haluan sen sijaan kuulla musiikkia arvostamani muusikoiden esittämänä kouluissa, kirkoissa ja teattereissa”. Tähän tapaan linjasi musiikillista ajatteluaan kuluvan vuoden alussa menehtynyt englantilainen John Joubert (1927–2019).