Hyppää pääsisältöön

Meiju Suvas neljä tuntia poreammeessa Seksikkäin jäbä -videon kuvauksissa: Oli mukavaa

Hiphop-ryhmä Teflon Brothersin, Stigin ja Meiju Suvaksen yhteistyön tuloksena syntyi YleX:lläkin soiva Seksikkäin jäbä -kappale. Biisin videota on katsottu YouTubessa pian jo 400 000 kertaa. Meijus Suvas ja Teflon Brothersin Pyhimys kertoivat yhteistyöstään Yle Puheessa.

Seksikkäin jäbä -videosta // Kuva: YouTube-kuvakaappaus

Meiju Suvas kertoo, että uudet asiat ja yhteistyöt ovat aina tervetulleita.

- Tykkään tehdä erilaisia juttuja, koska silloin en itse kyllästy tähän. Olen kuitenkin yli 30 vuotta tehnyt tätä. On ihanaa, ettei nykyisin ole niitä karsinoita, joihin meitä lokeroitaisiin. Minäkin olen ensimmäiset laulukilpailuni laulanut reggaeta, Suvas kertoo.

Meiju Suvas tunnustaa, että ennen yhteistyöpyyntöä hän oli jo unohtanut Seksikkäin jäbä -biisissä sämplätyn Pidä musta kiinni -kappaleen. Syy siihen oli se, että ilmeisemmin 80-luvun siinä vaiheessa ”musta” -sana oli Meijun mukaan liikaa liitettynä kappaleen muihin sanoituksiin.

- Kun ajatellaan ”musta”-sanaa, niin silloin voi nähdä hyvin väärin tämän ”pidä musta kiinni tiukemmin” -fraasin, Pyhimys selittää.

Meiju Suvas jatkaa, ettei hän halunnut minkäänlaisen rasismiksi luokiteltavan kohun kohteeksi.

- Nyt kun tässä on selkeästi henkilö kenelle se lauletaan ja tästä on video, niin tästä tulee ihan eri juttu. Eikä nykypäivänä enää ole sellaista, Suvas sanoo.

- Näkisin sen kuitenkin niin, ettei kukaan edes vuonna 1983 ole voinut ajatella, että se on tarkoitettu niin. Jos väkisin halutaan hakea pilaversiota, niin se saattaa sieltä syntyä, Pyhimys painottaa.

Seksikkäin jäbä -musavideon kuvauksissa Meiju Suvas vietti neljä tuntia poreammeessa. Tämä ei naista kuitenkaan haitannut.

- Pidän uimisesta ja minulla oli siellä oikein mukavaa, Meiju nauraa.

Pyhimys sanoo, että hän on tehnyt iskelmäkappaleisiin sanoituksia, vaikka niitä ei olekaan julkaistu. Kuuntele koko haastattelu alta.

Lähteet: Yle Puhe