Hyppää pääsisältöön

MM-pronssi oli Kaisa Mäkäräiselle voitto

Kaisa Mäkäräinen otti pronssia ampumahiihdon MM-kisojen naisten yhteislähtökilpailussa Ruhpoldingissa vuonna 2012. Norjalainen Tora Berger juhli kultaa, ranskalainen Marie Laure Brunet vei hopean. Kovan lopputaistelun päätteeksi Mäkäräinen arvioi pronssinsa pikemminkin voitoksi kuin tappioksi.

Berger vei kultamitalin 8,1 sekunnin erolla Brunetiin. MM-pronssia ottanut Mäkäräinen jäi 12,7 sekuntia mestaruuden voittaneesta Bergeristä. Kaikki mitalinaiset kiersivät 12,5 km:n kilpailussa yhden sakkokierroksen.

Mäkäräinen selvitti kolme ensimmäistä ammuntapaikkaa puhtaasti, mutta joutui kiertämään sakkokierroksen viimeisellä ammuntapaikalla. Mäkäräinen, Tora Berger ja Marie Laure Brunet lähtivät yhdessä viimeiselle 2,5 km:n mittaiselle lenkille.

Berger teki kovan iskun kilometri ennen maalia ja karkasi mestaruuteen. Brunet ja Mäkäräinen kamppailivat hopeasta, lopussa Brunet puristi hopealle ja Mäkäräinen pronssille.

Mäkäräinen sai näin hienon päätöksen MM-kisoille, jotka alkoivat katkerilla pettymyksillä. Mäkäräinen oli jäänyt aiemmilla kisamatkoilla todella kauas kärkisijoilta. Yhteislähtö pelasti Mäkäräisen kisamatkan.

Mari Laukkanen kiersi viisi sakkokierrosta ja jäi 27:nneksi. Laukkasen aikaero kärkeen repesi neljäksi ja puoleksi minuutiksi (4.29,0).

Teksti: Yle Urheilu & Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto