Hyppää pääsisältöön

Maailmalla hehkutettu suomalaisbändi Phantom: Tämä on vasta alkusoittoa

Suomalaiskaksikko Phantomin musiikkia on ylistetty muun muassa brittilehti The Guardianissa ja BBC1-radiokanava on nimennyt yhtyeen vuoden todennäköisimmäksi radiohittien tuottajaksi - ennen kuin yhtye on julkaissut yhtäkään fyysistä julkaisua.

Phantom

Sen jälkeen, kun brittiläinen indie-bändi The xx suositteli musiikkiblogista bongaamaansa helsinkiläsbändi Phantomia, yhtye on noussut brittimediassa uusien tulokkaiden listalle ja päässyt radiosoittoon. Hollannin Eurosonic-musiikkitapahtumassa myös Ruotsin suurimpiin festareihin lukeutuva Way Out West onNämä suomalaisbändit kiinnostavat eurooppalaisfestivaalejakiinnostuksensa kiinnittää yhtye kesän kattaukseensa.

- Meille on tapahtunut housut kintuissa -efekti. Biisi on lähtenyt maailmalle, kun ei ole vielä mitään valmiina. Ei voisi edes täyttä keikkaa vetää, yhtyeen solisti Hanna Toivonen naureskelee Yle Uutisten haastattelussa.

Ruotsalaisen nimekkään managerin talliin napatun Phantomin musiikki on levinnyt yksinomaan netin kautta maailmalle. Bändillä ei ole nimittäin ole äänitettynä yhtäkään sinkkua tai fyysistä äänitettä. Phantom ei myöskään ole Teoston jäsen, joten kansainvälisestäkään radiosoitosta ei tilille ropsahda euroja.

- Meille on tullut pyyntöjä, että olemme kuulleet teistä, voisitteko lähettää biisejänne. Olemme joutuneet sitten vastaamaan, että meillä ei ole mitään levyä, voitaisiinko lähettää biisi maililla, Toivonen kertoo.

Yhtye on parhaillaan työstämässä debyyttilevyään. Phantom käy tänään kello 18.00 jälkeen YleX:n Uuden musiikin Iltavuoron haastattelussa ja esiintyy illalla Tavastialla LCMDF:n kanssa.

Lähteet: Yle Uutiset

 • WEEKEND FESTIVAL 2018: Stefflon Donin keikka oli näyttävän viikonlopun piilotettu helmi

  Yleisö voi laskea kuuluvansa pieneen onnekkaaseen joukkoon.

  Weekend Festivalin kolmas päivä läheni loppuaan, kun Stefflon Don, eli Stephanie Victoria Allen, pyöräytti käyntiin YleX:n hostaamaan Vice–lavan viimeisen keikan. 26-vuotiasta artistia oli saapunut katsomaan muutama sata kävijää, vaikka päällekkäisellä slotilla kuulijoista kilpaili päälavalla juhlakansaa liekittävä Martin Garrix.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha