Hyppää pääsisältöön

Maailmalla hehkutettu suomalaisbändi Phantom: Tämä on vasta alkusoittoa

Suomalaiskaksikko Phantomin musiikkia on ylistetty muun muassa brittilehti The Guardianissa ja BBC1-radiokanava on nimennyt yhtyeen vuoden todennäköisimmäksi radiohittien tuottajaksi - ennen kuin yhtye on julkaissut yhtäkään fyysistä julkaisua.

Phantom

Sen jälkeen, kun brittiläinen indie-bändi The xx suositteli musiikkiblogista bongaamaansa helsinkiläsbändi Phantomia, yhtye on noussut brittimediassa uusien tulokkaiden listalle ja päässyt radiosoittoon. Hollannin Eurosonic-musiikkitapahtumassa myös Ruotsin suurimpiin festareihin lukeutuva Way Out West onNämä suomalaisbändit kiinnostavat eurooppalaisfestivaalejakiinnostuksensa kiinnittää yhtye kesän kattaukseensa.

- Meille on tapahtunut housut kintuissa -efekti. Biisi on lähtenyt maailmalle, kun ei ole vielä mitään valmiina. Ei voisi edes täyttä keikkaa vetää, yhtyeen solisti Hanna Toivonen naureskelee Yle Uutisten haastattelussa.

Ruotsalaisen nimekkään managerin talliin napatun Phantomin musiikki on levinnyt yksinomaan netin kautta maailmalle. Bändillä ei ole nimittäin ole äänitettynä yhtäkään sinkkua tai fyysistä äänitettä. Phantom ei myöskään ole Teoston jäsen, joten kansainvälisestäkään radiosoitosta ei tilille ropsahda euroja.

- Meille on tullut pyyntöjä, että olemme kuulleet teistä, voisitteko lähettää biisejänne. Olemme joutuneet sitten vastaamaan, että meillä ei ole mitään levyä, voitaisiinko lähettää biisi maililla, Toivonen kertoo.

Yhtye on parhaillaan työstämässä debyyttilevyään. Phantom käy tänään kello 18.00 jälkeen YleX:n Uuden musiikin Iltavuoron haastattelussa ja esiintyy illalla Tavastialla LCMDF:n kanssa.

Lähteet: Yle Uutiset