Hyppää pääsisältöön

Näyttelijä Antti Luusuaniemi kakkagatesta: Eikö bussissa aina vähän haise?

Ei Kuulu Sulle -juttusarjassa ajankohtaiset vieraat puhuvat ajankohtaisista asioista, jotka eivät varsinaisesti heille kuulu. Tänään päivän polttavaa puheenaihetta kommentoi näyttelijä Antti Luusuaniemi.

YleX Iltapäivän vieraana Antti Luusuaniemi

Alkuviikosta mediassa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa nousi puheenaiheeksi niin sanottu ”kakkagate”. Kyseessä on Ylioppilaslehden julkaisema juttu, jossa lehden päätoimittaja ja toimitussihteeri matkaavat bussilla Turkuun ja ulostavat housuunsa. Näyttelijä Antti Luusuaniemi ei täysin ymmärrä mitä Ylioppilaslehden jutulla on haettu takaa.

- Jos tämä oli kannanotto siihen, mikä lehtien journalismin taso on nykyään, niin ymmärrän. Jos lähtökohta on ollut se, että ylittääkö tämä uutiskynnyksen, niin siinä ainakin onnistuivat. Tai ehkä he halusivat vain sanoa, että journalismi on perseestä. Tai sitten tämä oli statement Turkua kohtaan, hän pohtii.

Luusuaniemi toivoo, että motiivina on Ylioppilaslehden kyllästyminen uutisten tasoon. Hän ei myöskään tuomitse, jos kyseinen tapahtuma on oikeasti tapahtunut.

- Jos joku haluaa paskoa housuunsa, niin itsehän siinä tekee itselleen hallaa. Tai voi siinä vierustoverikin pahastua. Tosin eikö bussissa aina haise vähän paska, Luusuaniemi toteaa.

KansallisteatterinFrankensteinissa tällä hetkellä näyttelevä Luusuaniemi ei itse ihan helposti lähtisi vastaavaan toimintaan näyttelijäntyössään.

- Kyse ei ole edes hinnasta, vaan ohjaajan pitäisi aika tyhjentävästi perustella, että miksi mun roolihahmon pitäisi paskoa housuun. Mutta en koskaan sano ei, Luusuaniemi kertoo.

Mediaperformanssiksi arvellun Ylioppilaslehden jutun loppuratkaisua odotetaan vielä.

- Performanssin tarkoitus on herättää keskustelua, ja sen he ovat saaneet aikaan. Ehkä sieltä tulee vielä joku agenda. Nyt on vaan kakat housussa ja se on vähän leimiä, Luusuaniemi toteaa.