Hyppää pääsisältöön

Berliinin elokuvajuhlat alkavat tänään – näin suomalaiset ovat mukana

Berliinin 63. kansainvälinen elokuvafestivaali alkaa tänään, torstaina 7. helmikuuta.

Elokuvateatteri // Kuva: iStockphoto

Suomesta festivaalilla on mukana virallisessa ohjelmistossa Jenni Toivoniemen tuore Suomalainen lyhytyelokuva palkittiin YhdysvalloissaTreffit. Treffit esitetään Berliinissä osana Generation 14plus -lyhytelokuvasarjaa, ensimmäisen kerran maanantaina 11. helmikuuta. Elokuvan on tuottanut yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa Elli Toivoniemi Tuffi Filmsille.

Virallisen ohjelmiston lisäksi Berliinissä esitetään levittäjille, festivaalijärjestäjille ja muille alan ammattilaisille suunnatuissa market-näytöksissä tuoreita suomalaisia elokuvia. Tänä vuonna niissä nähdään Matti Ijäksen Kaikella Rakkaudella, Simo Halisen Kerron sinulle kaiken, Lauri Maijalan Juoppohullun päiväkirja, Aku Louhimiehen 8-Pallo, Taavi Vartian Rölli ja kultainen avain, Kari Juusosen ja Jörgen Lerdamin Niko 2 -lentäjäveljekset, Ville Suhosen ja Kim Saarniluodon Metsän tarina ja Mikko Kuparisen Rakkauden Rasvaprosentti.

Filmifestivaalin yhteydessä nyt 10. kerran järjestettävässä yhteistuotantomarketissa etsitään yhteistyökumppaneita tuleviin hankkeisiin. Suomesta mukana on yhteistuotantomarketin Talent Project Market -osiossa Ville Kerimaa uudella projektillaan.

Edellisten vuosien tapaan Suomen elokuvasäätiö osallistuu markettitapahtumaan yhteispohjoismaisella ständillä, jossa kahdeksan päivän ajan jaetaan tietoa suomalaisista elokuvista, elokuvahankkeista ja elokuva-alasta. Suomen elokuvasäätiö järjestää myös yhdessä Favexin ja Suomen elokuvakomissioiden kanssa iltatapahtuman, johon odotetaan runsaasti osallistujia.

Berliinin elokuvajuhlat järjestetään 7. - 17.2.2013. Se on maailman tärkeimpiä elokuva-alan tapahtumia.

Lähteet: Suomen elokuvasäätiö